Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Baldato hangt zijn fiets eind 2008 aan de wilgen

Baldato hangt zijn fiets eind 2008 aan de wilgen

Fabio Baldato is aan zijn laatste maanden in het profpeleton bezig. De 39-jarige Italiaan hangt aan het eind van dit jaar zijn fiets definitief aan de wilgen. Dat vertelt Baldato tegenover het Italiaanse ciclonews. De wielrenner van Lampre is inmiddels al aan zijn achttiende seizoen bij de profs bezig en voelt zijn lichaam ouder worden.

Baldato zal na zijn actieve loopbaan als renner geen andere functie willen gaan vervullen in het wielrennen: ‘’En als ik zeg ‘stoppen’, dan betekent dat ook definitief stoppen. Ik keer in 2009 volledig mijn rug naar het wielrennen.’’ De Italiaan is het leven als een zigeuner beu en wil graag wat meer tijd doorbrengen met zijn vrouw Rafaella en zijn twee kinderen, Anna en Sebastiano. In de toekomst wil Baldato misschien carrière maken in de sportkledij.

In zijn loopbaan, die in 1991 bij het Italiaanse Del Tongo begon, behaalde de geroutineerde Italiaan overwinningen in de Ronde van Frankrijk, Giro d’Italia en de Vuelta. Ook in de voorjaarsklassiekers reed de rappe renner uitstekende koersen. In 1995 en 1996 was Baldato twee keer tweede in de Ronde van Vlaanderen. De laatste over winning van Baldato was de eerste etappe in de Ronde van Oostenrijk vorig jaar.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie