Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Criterium du Dauphiné 2022

Wielrennen: Criterium du Dauphiné 2022

In Frankrijk wordt komende week de 74e editie van het Criterium du Dauphiné verreden. In deze etappekoers testen de renners hun benen voor de komende Tour de France. Vorig jaar won de Australiër Richie Porte deze rittenkoers. Wie wordt zijn opvolger? Sporttribune blikt vooruit op het Criterium du Dauphiné 2022.

Historie Criterium du Dauphiné

In 1947 werd deze wielerwedstrijd voor het eerst gereden. Sindsdien waren er vele grote wielrenners die deze koers over de Franse wegen op hun naam wisten te schrijven. Denk hierbij aan helden uit het verleden als Jacques Anquetil, Raymond Poulidor (de opa van Mathieu van der Poel), Miguel Indurain, Lance Armstong en Bradley Wiggins.

Maar ook renners die nu nog koersen hebben de race in het verleden al vaker gewonnen. Zo wist Alejandro Valverde in 2008 en 2009 de eindzege te grijpen en pakte Chris Froome in 2013, 2015 en 2016 de hoofdprijs. Vorig jaar wist Richie Porte deze koers te winnen door Alexey Lutsenko en Geraint Thomas te verslaan.

Favorieten 2022

Voor de komende editie is Primoz Roglic van het Nederlandse Jumbo Visma te topfavoriet om Porte als eindwinnaar op te volgen. Roglic krijgt een ijzersterke ploeg met zich mee. Onder meer Steven Kruijswijk, Wout van Aert en Jonas Vingegaard zullen de Sloveense ex-schansspringer bijstaan in deze 74e Criterium du Dauphiné.

Outsiders voor eindwinst zijn Enric Mas, Brandon McNulty, Tao Geoghegan Hart, Jack Haig, Damiano Caruso en Wilco Kelderman. Kelderman reed in de Giro d’ Italia nog in dienst van zijn ploeggenoot Jai Hindley die de Giro ook wist te winnen. Maar in deze rittenkoers mag de Nederlander voor eigen kansen gaan.

Wanneer is het Criterium du Dauphiné 2022

De rittenkoers in Frankrijk wordt van zondag 5 juni tot en met zondag 12 juni verreden. De wedstrijd bestaat vooral uit bergritten, waardoor de klimmers van het profpeloton aan hun trekken kunnen komen. Volg al het wielernieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en blijf op de hoogte van de nieuwtjes richting de Tour de France 2022!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie