Momenteel jij en 203 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Dwars door Vlaanderen

Wielrennen: Dwars door Vlaanderen

Op woensdag 31 maart wordt de 75e editie van Dwars door Vlaanderen gereden. Welke renner schrijft zijn naam bij op de palmares van deze Vlaamse wielerklassieker en wint Dwars door Vlaanderen 2021? De koers geldt als het ideale opwarmertje voor de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat. Mathieu van der Poel rijdt beide koersen en wist in 2019 Dwars door Vlaanderen al te winnen.Ā 

Statistieken Dwars door Vlaanderen 2021

De 75e editie van Dwars door Vlaanderen is 181,5 kilometer lang. De start vindt plaats in Roeselare, terwijl de finishstreep getrokken is in Waregem. Mathieu Van der Poel won de laatste editie, de koers van 2019. Vorig jaar werd er niet gekoerst en dus vindt de jubileumeditie in 2021 plaats.

Op de erelijst staan veel grote namen, die vaak enkele dagen later in De Ronde ook hoge ogen wisten te gooien. Denk aan Johan Museeuw, Niki Terpstra of Mathieu van der Poel, die Dwars door Vlaanderen in 2019 won en in 2020 de Ronde van Vlaanderen op zijn naam wist te schrijven.

Favorieten Dwars door Vlaanderen 2021

Het favorietenlijstje is lang, maar als we ons beperken tot de topfavorieten zijn we snel klaar. Want er staat eigenlijk maar Ć©Ć©n echte kanjer aan het vertrek en dat is titelverdediger Van der Poel. Dat er veel Belgen zijn die dicht bij de Nederlands kampioen kunnen geraken is waar. Maar aan het wiel is nog wel even wat anders dan er voorbij rijden natuurlijk.

De renner die hiertoe nog het meest in staat mag worden geacht is wereldkampioen Julian Alaphilippe. De renner van het Belgische Deceuninck Quick Step rijdt het hele jaar al sterk en heeft bovendien een ijzersterke ploeg om zich heen.

Omdat Dwars door Vlaanderen tot de WorldTour behoort, zijn er veel buitenlandse renners die hier de victorie hopen te gaan kraaien. De outsiders volgens de echte wielerkenners zijn naast Van der Poel en Alaphilippe echter vooral Belgische toppers: Yves Lampaert, Dylan Teuns, Oliver Naesen, Jasper de Buyst en Greg van Avermaet.

Wie wordt de winnaar?

In deze Vlaamse wielerweek is alles haast traditie. Iedereen heeft wel een lijstje favorieten of deelt sterren uit aan de coureurs waarvan men het meeste verwacht. Ook worden er bij koersen als Dwars door Vlaanderen veel weddenschapjes gesloten en blikt vrijwel iedereen vooruit naar de Vlaamse hoogmis: De Ronde van Vlaanderen.

De renners zelf zijn echt nog wel bezig met Dwars door Vlaanderen 2021 en proberen ook deze wedstrijd zo goed mogelijk af te sluiten. Uiteraard zijn er ook altijd renners die liever even rusten of het parkoers van zondag gaan verkennen. Zo is Wout van Aert (Jumbo Visma) woensdag niet van de partij. Dat betekent vrij spel voor Van der Poel, die normaal gesproken altijd met Van Aert ‘in gevecht’ is tijdens de koers. Zondag komen de twee kemphanen elkaar wel weer tegen, maar woensdag is de Nederlands kampioen tijdens Dwars door Vlaanderen 2021 dus eventjes van zijn Belgische kwelgeest verlost.

Volg al het wielernieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie