Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Dwars door Vlaanderen 2022: serieus ‘opwarmertje’ voor de Ronde van Vlaanderen

Dwars door Vlaanderen 2022: serieus ‘opwarmertje’ voor de Ronde van Vlaanderen

Op woensdag 30 maart rijden de wielerprofs die zich thuis voelen op de Vlaamse wegen de WorldTour klassieker Dwars door Vlaanderen. De wedstrijd vindt enkele dagen voor de Ronde van Vlaanderen plaats, maar is een serieus opwarmertje voor de Vlaamse Hoogmis. Sporttribune blikt vooruit op Dwars door Vlaanderen 2022.

Historie Dwars door Vlaanderen

De eerste editie van Dwars door Vlaanderen vond plaats in 1945. De Belg Rik van Steenberghe won die allereerste uitgave. Er zouden nog vele Belgische zeges volgen alvorens de Nederlander Piet van Est in 1964 de eerste buitenlandse winnaar werd.

Na Van Est kwamen er nog tal van landgenoten als eerste over de streep in deze voorjaarsklassieker. Zo won Tristan Hofman de koers tweemaal en reed ook Niki Terpstra al twee keer als eerste over de meet. De laatste keer dat Terpstra dat deed was in 2014 toen hij op indrukwekkende wijze de bloemen voor zich opeiste. Zijn uitspraken na de winst werden na afloop vaak herhaald omdat Terpstra diverse songteksten gebruikte om zijn gevoelens uit te drukken.

Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle

De laatste twee edities waren ook voor Nederlandse renners. In 2019 won Mathieu van der Poel de wedstrijd, waarna er in 2020 vanwege de corona-uitbraak geen wedstrijd werd gereden. In 2021 liet Dylan van Baarle zien dat hij meer is dan een meesterknecht. Hij won Dwars door Vlaanderen en maakte plots naam als eendagsrenner.

Favorieten voor Dwars door Vlaanderen 2022

Voor de editie van 2022 zijn er veel kanshebbers. De grootste favorieten zijn: Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen, Todaj Pogacar, Fabio Jakobsen, Dylan van Baarle en ook Dylan Groenewegen wordt gezien als mogelijke winnaar van deze Belgische koers. Meest opmerkelijke naam in dit rijtje is tourwinnaar Pogacar. Hij wordt als favoriet gezien en gaat ook voor winst, maar in een interview met de organisatie zegt hij dat dit pas de tweede keer is dat hij als profrenner in Vlaanderen gaat koersen. Pogacar: “Ik vrees vooral de kasseien en het positioneren voor de belangrijke klimmetjes. Maar ik ga mezelf vooral even goed testen tijdens deze belangrijke wielerweek.”

Pogacar: “Ik vrees vooral de kasseien en het positioneren voor de belangrijke klimmetjes”

Wanneer wordt er gekoerst?

De 76e editie van Dwars door Vlaanderen wordt op woensdag 30 maart verreden. De start wordt gegeven om 12:15 uur waarna de renners 183 kilometer later in Waregem de finish zullen bereiken. Volg al het wielernieuws vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie