Momenteel jij en 117 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Dwars door Vlaanderen 2023

Wielrennen: Dwars door Vlaanderen 2023

Het wielervoorjaar is in volle gang en krijgt komende woensdag een vervolg met Dwars door Vlaanderen 2023. Enkele dagen voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen gaan de wielerprofs proberen alvast een mooie uitslag te rijden in deze klassieker. Wie wint de editie van dit jaar en toont zijn goede benen richting de Ronde? Sporttribune.nl blikt vooruit!

Statistieken Dwars door Vlaanderen 2023

Het wordt de 77e editie van deze eendaagse wielerkoers. De allereerste keer dat er Dwars door Vlaanderen werd gefietst was in 1945, net na de Tweede Wereldoorlog. Toen won de Belg Rik van Steenbergen.

Vorig jaar was de Nederlander Mathieu van der Poel de beste in deze koers. De veelwinnaar versloeg Tiesj Benoot en Tom Pidcock in een direct duel. Van der Poel boekte daarmee de derde Nederlandse zege op rij in deze wielerwedstrijd. MVP had in 2019 zelf ook al gewonnen in Dwars door Vlaanderen, in 2020 werd de wedstrijd afgelast vanwege COVID en in 2021 was Dylan van Baarle de beste in deze Belgische klassieker.

Dylan van Baarle (Jumbo Visma): “We hebben zo’n sterke ploeg”

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel, die zich in Spanje voorbereidt op de Ronde van Vlaanderen, is 2021 winnaar Dylan van Baarle één van de topfavorieten. Van Baarle wordt door zijn ploeg Jumbo Visma ook naar voren geschoven als kopman, zeker nu ook Wout van Aert ook niet zal starten in Dwars door Vlaanderen. Wel heeft hij te maken met Tiesj Benoot (vorig jaar tweede) en Gent – Wevelgem winnaar Christophe Laporte als ploeggenoten. “We hebben zo’n sterke ploeg. We moeten alleen maar voor winst gaan en niets anders. Het is zaak om weer in een gunstige situatie terecht te komen, daarna zien we wel wie de benen heeft om nog aan te gaan.”

“Winnen is enige dat telt”

Van Baarle was na de Tirreno – Adriatico eventjes uit competitie vanwege fysieke ongemakken, maar volgens hem is hij nu weer helemaal fit. “Alles is weer goed nu. Ik heb terug kunnen opbouwen na Tirreno-Adriatico door even rust te nemen. Dat had ik ook nodig om de komende periode ook weer echt voor de overwinningen mee te doen, want winnen is het enige dat telt.”

Wanneer is Dwars door Vlaanderen 2023

De editie van dit jaar wordt op woensdag 29 maart verreden. De startplaats is de Belgische plaats Roeselaere. De finish ligt 183,7 kilometer verderop in Waregem. Er zullen in totaal zestien Nederlanders aan het vertrek staan. Daarvan maakt Van Baarle de meeste kans om voor winst te gaan, maar ook mannen als Olav Kooij (Jumbo), David Dekker (Arkea Samsic) en Taco van der Hoorn (Wanty) toonde eerder al aan in goede vorm te verkeren of in dit soort wedstrijden goed uit de voeten te kunnen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie