Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

La Vuelta a España: wie wint de Ronde van Spanje 2021?

La Vuelta a España: wie wint de Ronde van Spanje 2021?

De komende drie weken begeeft een groot deel van het professionele wielerpeloton zich over Spaanse wegen. In de 76e La Vuelta a España wordt dagelijks gestreden om etappewinst en de rode leiderstrui. Wie mag zich kronen tot winnaar van de Ronde van Spanje 2021 als die op zondag 5 september in Santiago de Compostela finisht? 

Deelnemerslijst Ronde van Spanje 2021

De Ronde van Spanje heeft een reputatie te gelden als de ronde van herkansing. Kopmannen die faalden of vroegtijdig het strijdtoneel moesten verlaten in de Tour of Giro stappen in de Vuelta nog eenmaal op in een poging hun seizoen te redden. Vanwege de Olympische Spelen is dat dit seizoen een stuk minder het geval dan in andere jaren.

Op de deelnemerslijst wel enkele kopstukken die voor de herkansing gaan, zoals Jumbo Visma kopman Primoz Roglic. Maar over het algemeen is de peloton minder gevuld met grote namen dan we gewend zijn. Roglic is natuurlijk een naam de klinkt als een klok en met de deelname van Egan Bernal en Richard Carapaz (olympisch kampioen Tokyo) hebben we nog twee toppers aan het vertrek.

Daarna houdt het echter wel snel op. We komen dan uit bij mannen als Adam Yates, Enric Mas, Alejandro Valverde, Hugh Carthy en onze eigen Steven Kruijswijk. Kruissie zal echter vooral in dienst van Roglic rijden. Opvallende naam op de startlijst: olympisch kampioen mountainbike Tom Pidcock.

Favorieten eindwinst

Diezelfde Roglic geldt ook al topfavoriet voor eindwinst in deze 76e uitvoering van de Ronde van Spanje. In zijn kielzog Bernal, die echter wel veel minder kansen wordt toegedicht dan de Sloveense renner in Nederlandse dienst.

Dit kopduo heeft op hun beurt weer een straatlengte voorsprong op de Britten Adam Yates, Hugh Carthy (3e in 2020) en James Knox. Ook het contingent Spanjaarden dat voor eeuwige roem strijdt, moeten hun meerdere erkennen in het duo Roglic – Bernal. Mikel Landa (Bahrain), Enric Mas (Movistar) en Valverde (Movistar) behoren tot de outsiders.

In de lijstje ook Jumbo Visma mannen Sepp Kuss en Steven Kruijswijk. Ze staan ongeveer op gelijke hoogte met mannen als Miguel Angel Lopez, Alexander Vlasov, Damiano Caruso, Jack Haig, Romain Bardet en Giulio Ciccone.

Als het gaat om ritwinst is het interessant om te weten dat Fabio Jakobsen zijn eerste grote ronde zal rijden sinds zijn horrorval vorig jaar in de Ronde van Polen. In die valpartij waarbij het samen met Dylan Groenewegen tegen het asfalt smakte, raakte Jakobsen zwaar geblesseerd. Hij moest daarna meerdere operaties ondergaan, waarbij onder andere zijn volledig verbrijzelde kaak hersteld moest worden.

Rittenschema Ronde van Spanje 2021

De beslissingen in deze 76e editie van La Vuelta a Espana vallen normaal gesproken in de bergen en tijdens de tijdritten. De eerste aankomst bergop is al ingetekend voor etappe 3. Het peloton finisht dan in Picón Blanco.

Ook rit 6 en 7 zijn lastig, maar de klassementsmannen moeten in rit 9 echt weer aan de bak. De eindstreep in die etappe is bovenop de Alto de Velefique. Vervolgens volgen er meerdere krachtmetingen in het hooggebergte in rit 14, 15, 17 en 18 om vervolgens op de slotdag in de tijdrit de laatste schiftingen in het algemeen klassement te maken.

Volg al het wielernieuws rondom de Ronde van Spanje, Primoz Roglic, Jumbo Visma en Steven Kruijswijk via Sporttribune.nl. Hier zit je altijd op de eerste rij van het peloton en de kop van de koers!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie