Momenteel jij en 99 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Mathieu van der Poel gaat voor winst in Parijs – Roubaix

Mathieu van der Poel gaat voor winst in Parijs – Roubaix

Zondag 3 oktober wordt de wielerklassieker Parijs – Roubaix verreden. Op het oog een normale zin om een voorbeschouwing mee te starten, ware het niet dat Parijs – Roubaix in de voorgaande 117 edities nooit in oktober wordt gehouden. Dit jaar gebeurt dat voor het eerst. Reden voor deze switch waren de coronabeperkingen die dit voorjaar nog in Frankrijk golden. Sporttribune blikt vooruit op deze bijzondere editie van de wielerwedstrijd Parijs – Roubaix.Ā 

Statistieken Parijs – Roubaix

Het wordt de 188e uitvoering van de klassieker in het Noorden van Frankrijk. Vanwege zijn grillige parkoers over ongelijk liggende kasseien wordt de wedstrijd daarom ook weleens aangeduid als de ‘Hel van het Noorden’. Toen in 1896 de Duitser Josef Fischer de allereerste editie op zijn naam schreef, was het parkoers en afstand vrijwel gelijk aan de wedstrijd van komende zondag. Het is dus ook een klassieker die doorspekt is van tradities.

EĆ©n van de tradities die ook al meer dan honderd jaar in ere wordt gehouden is de finish op de wielerbaan van Roubaix. Dit is een baan die normaal alleen door baanwielrenners wordt gebruikt, maar Ć©Ć©n keer per jaar ook wordt opengesteld voor de profs op de weg. Philippe Gilbert was in 2019 de laatste profrenner die op het Velodrome kwam zegevieren. Het coronavirus was in 2020 namelijk ook al spelbreker, toen ging de koers helemaal niet door.

Favorieten Parijs – Roubaix 2021

Niki Terpstra is de laatste Nederlandse winnaar. De Noord-Hollander veroverde de stenen trofee in 2014. Terpstra doet ook aankomende zondag mee, maar behoort volgens de kenners niet (meer) tot de kandidaten om te winnen. Vooral de namen van de Belg Wout van Aert en de Nederlander Mathieu van der Poel zingen rond.

Ook Peter Sagan, Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Kasper Asgreen en die van Dylan van Baarle passeren regelmatig de revue. Van Baarle pakt voor de Oranje-equipe afgelopen zondag nog zilver bij het wereldkampioenschap wielrennen in Vlaanderen. Onze landgenoot is dus in goede vorm.

Mathieu van der Poel: “Het zou cool zijn als het regent”

De belangrijkste Nederlandse troefkaart lijkt vooraf echter niet Van Baarle, maar Mathieu van der Poel. De renner van Alpecin Fenix is weer helemaal fit na zijn val tijdens de olympische mountainbike wedstrijd in Tokyo en kijkt dan ook uit naar een waarschijnlijk natte editie van de ‘Hel’. Van der Poel: “We hebben tot en met Wallers verkend en de kasseien waren hoofdzakelijk droog, op een stukje na. Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen als het zondag zou gaan regenen. Het zou ook wel cool zijn als het regent.”

“Seizoen in schoonheid eindigen”

“OkĆ©, het wordt dan inderdaad wel wat gevaarlijker, een stuk technischer en je hebt ook niet altijd alles zelf onder controle. Maar dan wordt het een kwestie om valpartijen te vermijden, wat sowieso al het geval is in deze klassieker. Maar als je uit de problemen kan blijven, kom je al een heel eind. Mijn conditie is dankzij het WK een stuk beter geworden. Ik ben klaar om zondag mijn wegseizoen in schoonheid te beĆ«indigen en mee te doen voor de overwinning.”

Wanneer is Parijs – Roubaix 2021

De wielerklassieker Parijs – Roubaix wordt op zondag 3 oktober 2021 verreden. De start in de Franse hoofdstad zal aan het einde van de ochtend plaatsvinden, waarna rond vijf uur de eerste renners zullen arriveren op de wielerbaan van Roubaix. Volg al het wielernieuws en lees over de verrichtingen van Mathieu van der Poel en alle andere favorieten in Parijs – Roubaix vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie