Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielerklassieker Milaan – San Remo 2022 start van klassieke voorjaar

Wielerklassieker Milaan – San Remo 2022 start van klassieke voorjaar

Zaterdag rijden de wielerprofs van Milaan naar San Remo. In deze 293 kilometer lange wedstrijd worden meerdere klimmetjes langs de Italiaanse kust aangedaan, maar de bekendste is toch wel de Poggio. Deze scherprechter ligt op een paar kilometer van de finish. Wie wint de 113e editie van Milaan – San Remo 2022? Sporttribune blikt vooruit.

Historie Milaan – San Remo

De allereerste editie van deze wielerklassieker werd in 1907 gehouden. De Franse renner Lucien Petit-Breton won. Daarna wisten vele grote namen La Primavera, zoals de Italianen deze koers liefkozend noemen, op hun naam te schrijven. Onder hen legendarische renners als Fausto Coppi, Eddy Merckx en Laurent Fignon.

Nederlanders winnen niet vaak op de Via Roma, de aankomststraat van dit wielermonument. Arie den Hartog was in 1965 de eerste landgenoot die Milaan – San Remo won. Daarna slaagden alleen Jan Raas (1977) en Hennie Kuiper (1985) erin om als eerste over de streep te komen in deze voorjaarsklassieker. Kuiper is dan ook gelijk de laatste Nederlandse winnaar in San Remo.

Milaan – San Remo 2021

Vorig jaar bleef de race lang gesloten. Zelfs op de Cipressa kon niemand het verschil maken. Aan de voet van de slotklim naar de Poggio besloot de Belg Jasper Stuyven te demarreren. Soren Kragh Andersen haalde hem nog in, maar in de sprint moest de renner van het Nederlandse Team DSM passen. Stuyven hield stand vlak voor het sprintende groepje waarin Caleb Ewan de snelste was voor 2020 winnaar Wout van Aert.

Geen Mathieu van der Poel

Vorig jaar hoopte Nederlandse wielerfans nog dat Mathieu van der Poel Milaan – San Remo ging winnen, maar hij eindigde pas als zevende in de 2021 editie. Tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokyo viel Van der Poel bij de mountainbike wedstrijd en hield daar een rugblessure aan over. Dat weerhield hem er niet van in 2021 alsnog meerdere grote overwinningen te boeken bij het wielrennen op de weg.

Ronde van Vlaanderen eerste grote doel

Deze winter speelde die blessure weer op, waardoor hij de 2022 editie van La Primavera aan zich voorbij moet laten gaan. Hij hoopt op tijd in competitie terug te keren om wel aan de Ronde van Vlaanderen deel te nemen.

Wanneer is Milaan – San Remo 2022

Milaan – San Remo 2022 zal het dus zonder Van der Poel moeten doen, maar ook zonder de Nederlands kampioen zullen de renners er zaterdag 19 maart een fraai schouwspel van maken. De race begint al vroeg in de ochtend en zal tussen vier en vijf finishen op de Via Roma.

Volg al het wielernieuws over de wielerklassiekers, Milaan – San Remo en Mathieu van der Poel vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie