Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

NK wielrennen: laatste kunstje van Tom Dumoulin?

NK wielrennen: laatste kunstje van Tom Dumoulin?

Het NK Wielrennen 2022 wordt het laatste Nederlands kampioenschap waaraan Tom Dumoulin als profwielrenner gaat deelnemen. De voormalig winnaar van de Giro d’Italia heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen. Tijdens het NK Wielrennen 2022 in Drenthe maakt Dumoulin nog wel zijn opwachting. Kan hij nog één keer vlammen? Sporttribune blikt vooruit op het NK Wielrennen van vrijdag 24 juni 2022.

Statistieken NK Wielrennen

Het NK wielrennen wordt al sinds 1888 georganiseerd en wist in die ruim honderd jaar al veel mooie kampioenen voort te brengen. De allereerste ooit was H.W. van Raden. Hij won het NK in Groningen voor T. Baron van Pallandt.

Sindsdien is er veel veranderd in de wielersport en werden al vele grote renners gehuldigd als kampioen van Nederland. Onder hen enkele klinkende namen als Wim van Est, Jan Raas en Michael Boogerd. Meer recent waren er titels voor Dylan Groenewegen, Niki Terpstra, Fabio Jakobsen en Timo Roosen. Die laatste wist vorig jaar vriend en vijand te verrassen door als eerste aan te komen op de VAM-berg.

Topfavorieten zeggen af

Mathieu van der Poel had vorig jaar in Drenthe een offday. Dit jaar zal de kampioen van 2018 en 2020 niet aan de start verschijnen. Hij kiest ervoor rust te houden richting de Tour de France. Ook Dylan van Baarle past om die reden voor dit NK wielrennen. Ook Danny van Poppel en Nils Eekhoff ontbreken zondag in het profpeloton.

Fabio Jakobsen zou aanvankelijk niet starten, maar staat alsnog aan het vertrek. De renner in Belgische dienst ziet dat het parkoers minder lastig is dan vorig jaar en gaat proberen mee te doen om de titel. “Het wordt hoe dan ook een goede training richting de Tour, het NK past prima in mijn voorbereiding. En het sfeertje van een Nederlands kampioenschap spreekt me ook aan.”

Fabio Jakobsen: “Maak zondag kans op de kampioenstrui”

“Het was ontzettend gaaf om in 2019 het NK bij de profs te winnen. Hierdoor mocht ik eind 2019 en begin 2020 het rood-wit-blauw dragen. Het is een zege waar je bij elke wedstrijd op de weg weer aan herinnerd wordt omdat je die trui tevoorschijn haalt. Ik denk dat ik zondag kans maak om die trui opnieuw te veroveren.”

Jumbo Visma start met Tom Dumoulin

De Nederlandse WorldTour formatie start met regerend kampioen Timo Roosen, outsiders Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn en Sam Oomen. Maar er zal vooral gekeken worden naar Tom Dumoulin. De Limburger is bezig aan zijn laatste seizoen en dus wordt dit ook zijn laatste NK. Hij wordt gesteund door elf ploegmaats die in principe ook allemaal een vrije rol hebben en dus niet alleen naar Dumoulin hoeven te kijken tijdens de koers. Kan hij nog eenmaal vlammen nadat hij op 3 juni bekendmaakte dat dit zijn laatste seizoen als wielerprof is?

Wanneer is het NK wielrennen 2022

Het NK Wielrennen 2022 is op vrijdag 24 juni in Drenthe en wordt gereden op en rond de VAM-berg. De wedstrijd wordt op vrijdag verreden vanwege de TT die zondag in Assen plaatsvindt. De renners starten vrijdag om 13:15 uur in Westerbork en de finish ligt enkele uren later bovenop de VAM-berg.

Volg al het wielernieuws over het NK en de aankomende Tour de France via Sporttribune.nl: het online platform waar jij altijd op de eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie