Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielervoorjaar van start met Omloop het Nieuwsblad 2021

Wielervoorjaar van start met Omloop het Nieuwsblad 2021

Het wielervoorjaar wordt zaterdag officieel afgetrapt met de Belgische klassieker: Omloop het Nieuwsblad 2021. Deze koers, voorheen bekend als Omloop het Volk, geldt al jaren als openingskoers voor het Vlaamse voorjaar. Waar het peloton al weken aan het koersen is in exotische oorden is de Omloop traditioneel het terrein voor de Belgische en Nederlandse renners die gespecialiseerd zijn in eendagskoersen. Zondag maakt Kuurne – Brussel – Kuurne het Belgische openingsweekend compleet.

Maar de grote kanonnen willen vooral hun naam toevoegen aan de erelijst van de Omloop, onderdeel van de WorldTour. Titelverdediger is de Belg Jasper Stuyven. De sprinter van Trek Segafredo krijgt dit jaar echter concurrentie van veel grote namen. Zo staat wereldkampioen Julian Alaphilippe zaterdag ook aan het vertrek. De Fransman komt om te winnen, zo vertelde hij eerder deze week.

Mathieu van der Poel

Wellicht start ook Nederlands kampioen Mathieu van der Poel in deze Vlaamse eendagskoers. Aanvankelijk zou VDP de UAE Tour rijden deze week, maar zijn ploeg Alpecin-Fenix stapte na één etappe uit die ronde vanwege een positief COVID-19 geval. Van der Poel is inmiddels weer in Nederland en zou dus kunnen starten zaterdag in de Omloop het Nieuwsblad 2021. Als dat het geval is, dan is het direct ook één van de topfavorieten.

Outsiders Omloop het Nieuwsblad 2021

Het rijtje outsiders is bijzonder lang en bevat ook enkele oud-winnaars als Greg Van Avermaet (AG2R) en Zdenek Stybar (Quick Step). Ook Niki Terpstra (Total Direct Energie) staat aan het vertrek. Terpstra mist vorig seizoen alle grote klassiekers door een val op training. Terpstra verbleef enige tijd op de intensive care, maar herstelde volledig. Hij gaat proberen in de Omloop weer zijn topvorm te etaleren.

Ook Mads Pedersen, Edward Theuns (beiden Trek-Segafredo), Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Florian Senechal (Deceuninck Quick Step), Philippe Gilbert (Lotto Soudal), Dylan Teuns (Bahrain – Victorious), Arnaud Démare (Groupama FDJ), Sep Vanmarcke (Israel Startup Nation), Victor Campenaerts (Team Qhubeka), Oliver Naesen (AG2R) en Alexander Kristoff (Team UAE) behoren tot het lange rijtje outsiders.

Vanuit Nederlands perspectief is het hopen op een uitschieter van Pascal Eenkhoorn, Timo Roosen (beiden Jumbo Visma), Sebastian Langeveld (EF Education First) en Joris Nieuwenhuis (Team DSM).

Wereldkampioen Alaphilippe over Omloop het Nieuwsblad 2021: “Ik heb er zin in”

Voor wereldkampioen Alaphilippe betekent deelname aan de Omloop het Nieuwsblad zijn debuut in deze Vlaamse klassieker. Alaphilippe komt echter niet om de omgeving te bekijken of lekker mee te peddelen in het peloton. Het wil meedoen om de overwinning: “Ik heb er zin in en ik ben blij met mijn vormpeil. Alles wat nu volgt, wordt heel belangrijk. Ik heb een groot programma tot en met Luik. Het zijn allemaal wedstrijden die ik leuk vind en waar ik voor gemotiveerd ben, dus ik zal het maximale geven vanaf de Omloop tot en met de laatste koers.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie