Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielerseizoen nu echt van start: Omloop het Nieuwsblad 2022

Wielerseizoen nu echt van start: Omloop het Nieuwsblad 2022
Poll

Wie wint de Omloop het Nieuwsblad 2022?

100%
0%
0%
0%
0%

De heren wielrenners hebben hun stalen ros al enkele weken geleden uit het vet gehaald, maar de echte start van het nieuwe wielerseizoen is en blijft toch echt de Omloop het Nieuwsblad. Op zaterdag 26 februari rijden de renners van Gent naar Ninove. In die ruim 200 kilometer zal worden bepaald wie zich de winnaar van Omloop het Nieuwsblad 2022 mag noemen. Sporttribune blikt vooruit!

Historie Omloop het Nieuwsblad

De allereerste editie van de Omloop het Nieuwsblad, toen nog Omloop het Volk, werd in 1945 verreden. De eerste Nederlandse zege werd in 1969 gevierd toen Jo de Roo als eerste landgenoot deze openingskoers van het professionele wielerseizoen op zijn naam schreef.

Inmiddels is het al elf jaar geleden dat een Nederlander in deze eendagswedstrijd als eerste over de streep kwam. Sebastian Langeveld wacht al sinds 2011 op een Nederlandse opvolger.

Favorieten Omloop het Nieuwsblad 2022

De inmiddels 37-jairge Langeveld koerst nog altijd, maar staat zaterdag niet aan het vertrek. Bij zijn ploeg rekenen ze op een andere oud-winnaar: Michael Valgren. De Deen won de Omloop in 2018.

De Belgische formatie Quick-Step Alpha Venyl Team herbergt met Zdenek Stybar (2019) ook een oud-winnaar. Opvallend genoeg wordt de Italiaan Davide Ballerini thuisgelaten. De winnaar van de 2021 editie heeft kennelijk andere doelen dit jaar. Een topper echter geen gebrek bij de ploeg van Patrick Lefevere, want met Kasper Asgreen, Florian Senechal en Yves Lampaert zitten er nog drie topfavorieten in de ploeg.

De absolute topfavoriet rijdt echter in een Nederlandse ploeg. Jumbo Visma kopman Wout van Aert is zaterdag dé te kloppen man en wordt door alles en iedereen naar voren geschoven als de meest logische winnaar van deze 77e Omloop het Nieuwsblad.

Wout van Aert: “We starten met ambitie, maar niet met mes op de keel”

Wout van Aert

Op de wielerwebsites vertelt Van Aert over zijn ambities voor de Omloop 2022 en ook over de kracht van zijn ploeg Jumbo Visma: “Natuurlijk willen we een resultaat halen. We starten met ambitie, maar absoluut niet met het mes op de keel dat het meteen bingo moet zijn. De Omloop is ook een speciale koers. Vorig jaar reed een grote groep naar de finish. Als dat dit jaar ook zo is, dan ga ik er vanuit dat we daar nog met een aantal jongens van Jumbo Visma in aanwezig zijn en we toch bekwaam zijn een gooi te doen naar winst.”

Wanneer is de Omloop het Nieuwsblad 2022

De Omloop het Nieuwsblad 2022 wordt op zaterdag 26 februari verreden. De finish wordt rond vijf uur verwacht als de eerste renner de 204,2 kilometer achter de wielen heeft. Wordt het net zo’n koers als vorig jaar of krijgen we een totaal andere wedstrijd? Volg al het wielernieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie