Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Parijs – Roubaix 2023

Wielrennen: Parijs – Roubaix 2023

De paaszondag is voor het wielerpeloton dit jaar geen eitje, want ze trekken naar de Hel van het Noorden voor de wielerklassieker Parijs – Roubaix. Een ware overlevingstocht over kinderkopjes, scheve stoffige en soms natte kasseistroken en ellendige klimmetjes waar je fiets letterlijk van de weg af stuitert. Sporttribune blikt vooruit op Parijs – Roubaix 2023.

Statistieken Parijs – Roubaix 2023

De wielerklassieker Parijs – Roubaix behoort tot de vijf grootste eendagskoersen van het wielerseizoen. Naast deze Franse koers zijn dat: Milaan – San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Luik – Bastenaken – Luik en de Ronde van Lombardije.

De Parijs – Roubaix 2023 editie is de 120e uitgave van deze ultra zware wielerwedstrijd. De voorgaande edities kregen dan ook stuk voor stuk toppers als winnaar. Denk hierbij aan mannen als Roger de Vlaeminck, Eddy Merckx, Hennie Kuiper, Johan Museeuw, Tom Boonen, Fabian Cancellara en Peter Sagan.

Ook Niki Terpstra wist de koers al eens te winnen. Hij kwam in 2014 als eerste aan op het Velodrome in Roubaix. Maar daarmee is Terpstra niet de laatste landgenoot die won. Vorig jaar was daar ineens een beresterke Dylan van Baarle die de koers naar zijn zette en de 119e editie op zijn naam schreef.

Dylan van Baarle, die dus vorig jaar won, maakt zondag zijn rentree nadat hij Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen miste door ziekte. Hij rijdt dit seizoen voor het ijzersterk presterende Jumbo Visma. “Het zat de laatste weken niet mee, maar ik probeerde rustig te blijven en terug op te bouwen richting Parijs-Roubaix”, zegt de 30-jarige Nederlander op de website van de ploeg. “Ik ben gelukkig weer fit geraakt nadat ik een aantal goede trainingsdagen kon afwerken. Ik hoop dat dat volstaat om te kunnen meestrijden. Het deed pijn dat ik er niet bij was in de Ronde, dus wil ik zondag zeker van dienst zijn om met het team de kassei-trofee binnen te halen.”

Speciaal

Van Baarle wist Parijs-Roubaix vorig jaar te winnen na een straffe solo. “Het is altijd fijn om naar Roubaix te komen, maar na vorig jaar kijk ik er nog meer naar uit. Zondag dat nummer één opspelden op mijn rug zal speciaal zijn”, besluit Van Baarle die met Christophe Laporte en Wout van Aert nog twee topfavorieten in zijn ploeg weet.

Wout van Aert: “Ik voelde me niet topfit afgelopen dagen”

“Ik voelde me niet topfit de afgelopen dagen. De val in de Ronde van Vlaanderen had misschien een grotere impact dan eerst gedacht. Desondanks heb ik zeker mijn trainingen kunnen afwerken zoals ik wilde. De conditie is er zeker ook nog en daar ben ik blij om. Ik verwacht zondag een lange strijd met meerdere renners, wat in Roubaix wel vaker het geval is.”

Wanneer is Parijs – Roubaix 2023

De wielerklassieker Parijs – Roubaix 2023 wordt op zondag 9 april verreden. De start vindt rond het middaguur plaats in Compiègne en rond de klok van vijf zal de eerste renner in Roubaix finishen.

Volg de topkoersen van dit wielerseizoen vanaf de eerste rij in het peloton via Sporttribune.nl en trap elke koers af met een heerlijke voorbeschouwing op deze site!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie