Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Profpeloton begint aan eerste WorldTour koers: UAE Tour

Profpeloton begint aan eerste WorldTour koers: UAE Tour

Zondag gaat het wielerseizoen dan echt beginnen. Er wordt op diverse plaatsen al flink hard gekoerst, maar zondag is het tijd voor de eerste WorldTour koers: UAE Tour. Met toprenners als tourwinnaar Tadej Pogacar (vorig jaar tweede in de UAE Tour), titelverdediger Adam Yates, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali en Chris Froome aan de start belooft het een spannende koers te worden. Ook onze landgenoten Wout Poels en Mathieu van der Poel staan als outsiders aan het vertrek van deze WorldTour opener voor 2021.

WorldTour koers: UAE Tour ook seizoenopener voor Van der Poel

Mathieu van der Poel was amper drie weken geleden nog actief op het WK Veldrijden en stapt nu alweer op zijn wegfiets. Een behoorlijke overgang van het Noordzeestrand in Oostende naar het woestijnzand in de Verenigde Arabische Emiraten. Van der Poel: “Ik start mijn seizoen in de UAE Tour. Daar heb ik nog wel even wat trainingen voor moeten doen. Maar na een beetje rusten had ik toch moeite om mijn racefiets te laten staan, dus ik ben wel klaar voor de eerste opdracht van het wegseizoen.”

Chris Froome

Ook voor oud-tourwinnaar Chris Froome is de UAE Tour een eerste test. De Brit verruilde afgelopen winter INEOS voor IsraĆ«l Cycling Academy en hoopt dat zijn vorm van voor de verschrikkelijke val tijdens de DauphinĆ© 2020 weer terugkomt. In een exclusief Facebook interview met de organisatie van de UAE Tour zegt hij uit te kijken naar de rittenkoers: “Het is vooral fijn om weer op de fiets te kunnen stappen. Ik heb de beklimmingen die we gaan doen nog nooit zelf gereden, alleen op televisie gezien. Ik kijk er naar uit ze te bedwingen en voor mijzelf of een ploeggenoot een goede prestatie neer te zetten in deze UAE Tour.

Froome: “Dankbaar dat ik volledig hersteld ben”

Froome brak zijn benen, armen, ribben en had een klaplong toen hij door een plotselinge windvlaag tegen een stenen muur aan vloog met ruim zeventig kilometer per uur. Dat hij nu in de UAE Tour kan starten is voor hem al een overwinning: “Ik ben dankbaar dat ik weer terug ben. Het was hard werken na mijn operaties. Het is geweldig dat ik weer een rugnummer op mag spelden komende week. Ik ben de doctoren zo dankbaar dat ik weer volledig ben hersteld. Ik ben weer volledig gefocust op trainingen, koersen en heb de wil om te winnen teruggevonden”, aldus de Brit voor de start van de eerste WorldTour koers: UAE Tour 2021.

Start en finish

De eerste etappe van de UAE Tour is zondag 21 februari en gaat van het Al Dhafra-kasteel naar Al Mirfa. Dinsdag volgt de klim naarĀ  Jebel Hafeet om het donderdag allemaal nog zwaarder te maken met de finish bergop naar Jebel Jais (gelegen op bijna 1600 meter hoogte). De laatste etappe is op zondag 27 februari en is grotendeels vlak. Volg al het wielernieuws via onze wielrennen nieuwspagina.

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie