Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Ronde van Lombardije 2022

Wielrennen: Ronde van Lombardije 2022

Op zaterdag 8 oktober rijden de wielerprofs één van de laatste koersen van dit jaar: de Ronde van Lombardije 2022. Pakt Mollema net als in 2018 weer de zege? Of gaat Tadej Pogacar zijn overwinning van vorig jaar een vervolg geven in de editie van 2022? Sporttribune blikt vooruit op de koers van de vallende bladeren: de Ronde van Lombardije.

Favorieten Ronde van Lombardije 2022

Deze koers is vaak een prooi geweest voor renners met een lange adem, hardbarsten en doorzetters. De Ronde van Lombardije 2022 zal wat dat betreft niet anders zijn. Het is namelijk opnieuw een lastige parkoers die start in Bergamo en via meerdere beklimmingen naar Como (nabij Milaan) gaat. De mannen zullen onderweg van de jongens gescheiden worden. Eén van die mannen gaat als winnaar over de meet.

De wielerexperts verwachten dat het zaterdag zal gaan tussen Pogacar, Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), Enric Mas en de afscheidnemende toprenners Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde. Pogacar liet vorig jaar zien uitstekend uit de voeten te kunnen op de wegen in de Italiaanse regio Lombardije. Kan hij dat kunstje dit jaar herhalen?

Jumbo Visma gokt op Jonas Vingegaard

Op de website van wielerteam Jumbo Visma blikt de Nederlandse formatie met ploegleider Addy Engels vooruit op de komende editie van Il Lombardia. Met Jonas Vingegaard heeft de ploeg één van die favorieten in huis. Als voorbereiding op Lombardije was de Deen actief in de CRO Race. De winnaar van de Tour de France won twee etappes in de zesdaagse rittenkoers en miste de overwinning in het eindklassement op slechts één seconde. “Jonas heeft laten zien fysiek prima in orde te zijn. Hij zit goed in zijn vel. Tijdens de verkenning zag het er ook allemaal relaxed uit met een aantal goede inspanningen”, aldus Engels.

Selecte groep topfavorieten

Aan vorm zal het de Deen dus niet ontbreken. In het slotstuk krijgen de renners van Team Jumbo-Visma een aantal steile klimmetjes voor de kiezen. Tweemaal de San Fermo della Battaglia en de Civiglio vormen de finale. “Op de eerste passage van de San Fermo gaat het ontploffen. Het is zaak dat we op de Civiglio nog één of twee renners naast Jonas hebben. Daarna is het aan hem en zal een selecte groep topfavorieten gaan uitvechten wie er met de winst vandoor gaat.”

Wanneer is de Ronde van Lombardije 2022?

De koers van de vallende bladeren in de Italiaanse regio Lombardije wordt op zaterdag 8 oktober verreden. De 253 kilometer lange wedstrijd voert het peloton van Bergamo naar Como. Mis niks van het internationale topwielrennen en volg het wielernieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie