Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Ronde van Polen 2022

Wielrennen: Ronde van Polen 2022

De Ronde van Polen 2022 is de eerste grote wielerronde na de Tour de France. Deze koers wordt door veel renners gebruikt om hun vorm uit de Tour de France nog even te gebruiken. Dit jaar staan er echter nauwelijks grote kanonnen aan het vertrek waardoor jonge talenten als Ethan Hayter (INEOS) en de Nederlander Thymen Arensman (DSM) de kans krijgen om de gele trui te veroveren. Sporttribune blikt vooruit op de Ronde van Polen 2022.

Statistieken Ronde van Polen

De Ronde van Polen werd al in 1928 georganiseerd, maar het duurde nog heel lang voordat het een professionele wielerkoers werd. Pas in de jaren ’90 van de vorige eeuw kreeg de koers meer aanzien. In 2005 zag de organisatie die inspanningen beloond door een WorldTour status. En die status draagt de Ronde van Polen nog altijd.

De Ronde van Polen heeft in het verleden veel mooie winnaars voortgebracht. Zo won een nog jonge Peter Sagan deze wedstrijd in 2011. In 2013 wist de Nederlander Pieter Weening deze ronde te winnen door in de slottijdrit zijn voorsprong op de concurrentie te behouden. In 2018 wist Michal Kwiatkowski voor eigen volk de ronde te winnen en in 2020 pakte Remco Evenepoel zijn eerste eindzege in een meerdaagse koers. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar Joao Almeida die Matej Mohoric en Kwiatkowski aftroefde in het eindklassement.

Nederlanders in Ronde van Polen

Er staan vijftien landgenoten aan het vertrek in de Ronde van Polen 2022. Eén daarvan is dus Thymen Arensman van Team DSM. De 22-jarige renner uit het Gelderse Deil (Betuwe) maakte in 2020 de overstap naar de WorldTour formatie en liet dit jaar al fraaie staaltjes zien. “Het is geweldig om voor DSM in de WorldTour te mogen rijden. De overgang was zwaar, maar ik heb het volgens mij goed verteerd”, zegt hij op de website van de ploeg.

Nu mag Arensman dus voor eindwinst gaan proberen te strijden in een WorldTour koers. Hij krijgt daarbij onder meer steun van Joris Nieuwenhuis die op het laatste moment werd opgeroepen door de ploeg.

Jumbo Visma is hofleverancier als het om Nederlandse deelnemers gaat. Ze starten met zes landgenoten: Mick van Dijke, Koen Bouwman, Olav Kooij, Sam Oomen en Mike Teunissen. David van der Poel maakt zijn WorldTour debuut bij Alpecin Fenix, waar ook de Nederlander Sjoerd Bax is opgeroepen. En dan zijn er nog een heleboel eenzaten bij diverse ploegen: Bram Welten (Groupama FDJ), Marijn van den Berg (EF), Boy van Poppel (Wanty), Daan Hoole (Trek), Gerd de Keijzer (Team Novo Nordisk).

Wanneer is de Ronde van Polen 2022

De Ronde van Polen 2022 start op zaterdag 30 juli in Kielce en eindigt op 5 augustus in Kraków. Volg al het wielernieuws over de Tour de Poland, de Nederlandse renners zoals Thymen Arensman en Koen Bouwman vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl! Het online sportplatform waar je altijd in de juiste versnelling koerst.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie