Momenteel jij en 135 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Ronde van Romandië 2021

Wielrennen: Ronde van Romandië 2021

Het klassieke voorjaar zit erop en dus gaat de focus op het rondewerk. Begin mei start de Ronde van Italie, de eerste grote ronde van 2021. In voorbereiding hierop starten de ronderenners deze week in de Ronde van Romandië. Deze Zwitserse klimkoers is voor vele toppers de ideale voorbereiding op de Giro. De Ronde van Romandië 2021 kan dan ook rekenen op een sterk deelnemersveld!

Het parkoers

De Ronde van Romandië 2021 bestaat uit zes ritten. Op papier zijn de eerste vier ritten vlak, maar wie ooit in Zwitserland is geweest weet dat dit relatief is. Toch moeten er in deze ritten kansen liggen voor de sprinters. De twee slotritten zijn echter spek naar de bek van de klimgeiten uit het peloton.

Op zaterdag 1 mei wordt er van Sion naar Thyon gereden. Onderweg komen de renners een klim van derde categorie, eentje van tweede categorie en twee van eerste categorie tegen. De slotklim naar de finish, is van buitencategorie. De streep ligt getrokken op ruim 2000 meter hoogte!

Zondag 2 mei volgt er een individuele klimtijdrit waarbij ook de nodige hoogtemeters overbrugd moeten worden. In de rit van Fribourg naar Fribourg over 16,9 kilometer moeten zowel de tijdrit als klimmersbenen aangesproken worden om een goede uitslag te rijden.

Favorieten Ronde van Romandië 2021

Dankzij het zware parkoers in het slotweekeinde zijn vooral de echte klassementsmannen favoriet voor de eindzege. Kunnen mannen als Peter Sagan in de eerste ritten nog voor hun kansen gaan, als het gaat om de eindzege staan er totaal andere namen op kanshebberslijstjes van de bookmakers.

Een van de grote kanshebbers is Richie Porte. De Aussie van Team INEOS Grenadiers krijgt met Rohan Dennis echter een stevige kanshebber mee in zijn eigen ploeg. Ook voormalig tourwinnaar Geraint Thomas staat namens INEOS aan het vertrek. De ploeg heeft in feite dus drie kopmannen.

Bij Jumbo Visma zetten ze alle ballen op Steven Kruijswijk. De Nederlander krijgt met de Amerikaan Sepp Kuss en onze landgenoot Antwan Tolhoek twee goede helpers mee. Bij Team UAE hopen ze op een goed optreden van thuisrijder Marc Hirschi. Mocht de Zwitser in de eigen land verzaken, dan staan Rui Costa en Diego Ulissi klaar om het kopmanschap over te nemen.

Outsiders bij deze editie zijn onder meer Miguel Angel Lopez (Movistar), Stefan Kung (Zwitser en tijdritspecialist), Wilco Kelderman, de broertjes Izagirre (Astana Pro Team) en Rigoberto Uran (EF Education) Chris Froome staat namens Israel Academy aan de start. Van de Brit wordt echter geen wonderen verwacht.

Indrukwekkende Kruijswijk

Steven Kruijswijk heeft een indrukwekkende staat van dienst in de Ronde van Romandië. De kopman van Jumbo Visma reed in het verleden al dertien keer bij de beste tien. Vorig jaar werd deze koers niet gereden, maar tijdens de laatste editie in 2019 eindigde Kruijswijk nog als zesde in het eindklassement. Winnen of podium haalde hij nog niet in de Zwitserse rittenkoers.

Wilco Kelderman: “Romandië laatste koers van dit voorjaar”

Waar Kruijswijk deze week al top wil zijn, draait Wilco Kelderman een totaal andere voorbereiding. Hij gaat na Romandië op hoogtestage om zich voor te bereiden op de Tour de France. De nummer drie van de Giro d’Italia 2020 neemt dus dit jaar niet deel aan de Ronde van Italië: “Nee, dat gaat hem niet worden. Ik werk toe naar de Tour de France”, zegt de 30-jarige renner uit Barneveld. “De Ronde van Romandië is mijn laatste koers van dit voorjaar. Ik hoop daar met een gevoel uit te komen richting de koersen in de zomer.”

Ronde van Romandië 2021

De Ronde van Romandië begint dinsdag 27 april en duurt tot en met zondag 2 mei als de koers in Fribourg finisht na een rit tegen de klok. Volg al het wielernieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie