Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Ronde van Spanje 2022 start in Utrecht ‘La Vuelta Holanda’

Wielrennen: Ronde van Spanje 2022 start in Utrecht ‘La Vuelta Holanda’

Op vrijdag 19 augustus wordt in Utrecht het startschot gegeven voor de 77e Ronde van Spanje. Deze wielerronde wordt gezien als de derde grootste ronde van het jaar. Alleen de Tour de France en de Giro d’ Italia hebben meer aanzien dan de Vuelta. Dit jaar start de ronde in Nederland met een ploegentijdrit door Utrecht. Sporttribune blikt vooruit op de Ronde van Spanje 2022.

Start Ronde van Spanje 2022 in Nederland

De Ronde van Spanje wordt niet altijd alleen in Spanje verreden. De organisatie kiest er ook regelmatig voor om etappes in andere landen af te werken. Dit jaar is de keuze gevallen op Nederland. Wielerfans kunnen alle grote namen uit het wielerpeloton drie dagen lang in ons land aan het werk zien.

Vrijdag 19 augustus wordt in de avonduren tussen half 7 en half 9 een ploegentijdrit door Utrecht verreden. Dit is de officiële start van La Vuelta Holanda. Op zaterdag 20 augustus wordt een rit in lijn afgewerkt. De etappe start in Den Bosch en finisht wederom in Utrecht. Zondag 21 augustus is Breda de gastheer. Een 193 kilometer lange rit is de afsluiting van het bezoek aan ons land.

Jumbo Visma richt pijlen op Primoz Roglic

Het Nederlandse Jumbo Visma richt zijn pijlen ook dit jaar op Primoz Roglic. De Sloveense klimmer won de koers de laatste drie jaar en ondanks een val in de afgelopen Tour de France gaat hij ook nu weer als kopman én topfavoriet van start.

Jumbo Visma sportief directeur Merijn Zeeman op de website van de ploeg: “We zijn heel blij dat Primoz na de zware blessure die hij opliep in de Tour de France toch kan starten in de Vuelta. Logischerwijs heeft hij niet de beste voorbereiding gehad, maar we hebben groot respect voor hem hoe hij zich toch nog heeft weten klaar te stomen. We hebben een mooie en uitgebalanceerde ploeg aan de start staan die op alle terreinen Primoz optimaal kan ondersteunen. Het is jammer dat Koen Bouwman geblesseerd heeft moeten afhaken. We hadden graag de Koen van de afgelopen Giro d’Italia in de Vuelta gezien.”

“Tonen voor eigen publiek”

Het is een aantal jaar geleden dat een grote ronde in Nederland is begonnen. “De Nederlandse thuisstart maakt het voor ons heel speciaal en we kijken ernaar uit om ons vanaf aanstaande vrijdag te tonen voor eigen publiek.”

Wanneer is de Ronde van Spanje 2022

De Ronde van Spanje 2022 start op vrijdag 19 augustus in Utrecht en zal op zondag 11 september finishen met een etappe van Las Rozas naar Madrid. Volg al het wielernieuws over de Vuelta start in Nederland, Primoz Roglic en Jumbo Visma vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie