Momenteel jij en 113 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ronde van Vlaanderen 2021

Ronde van Vlaanderen 2021

Het lijkt komende zondag weer te gaan tussen de twee absolute kemphanen van dit voorjaar: Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De Nederlander won Strade Bianchi al, terwijl Van Aert vorige week zondag de beste was in Gent – Wevelgem. Maar de echte hoofdprijs ligt zondag op de streep in Oudenaarde als de 105e editie van de Ronde van Vlaanderen 2021 daar finisht. 

Mathieu van der Poel: “Ik hoop dat het zondag goed komt”

Afgelopen woensdag was de Nederlander Dylan van Baarle de beste in Dwars door Vlaanderen, de laatste grote wedstrijd voor de Ronde. Van Baarle schudde een indrukwekkende solo van 50 kilometer uit de benen en zette zich daarmee ook tussen de favorieten voor zondag. Mathieu van der Poel daarentegen beleefde woensdag een zeer slechte generale waardoor er twijfel is over zijn huidige vormpeil: “Ik weet niet wat het was, ik was echt niet goed”, zegt Van der Poel over die offday. “Ik had de benen niet, maar ik was niet de enige. Alaphilippe kwam ook al langs om te zeggen dat hij slecht zat. Ik heb de afgelopen dagen vooral veel rust genomen, dus ik hoop dat het zondag goed komt.”

Ronde van Vlaanderen 2021: “Zondag gelukkig niet zo warm”

Van der Poel, titelverdediger in de Ronde van Vlaanderen, benadrukt dat de race van woensdag nog niets zegt over de koers van zondag. “Ik had graag een goed resultaat behaald vandaag, maar ik ga er niet slechter van slapen nu dat niet gelukt is. Andere renners zeiden al tegen mij dat ze last hadden van de warmte. Maar zondag zal het minder warm zijn. Ik zal een paar dagen rusten en dan ben ik klaar voor zondag.”

Wout van Aert: “Ik ben één van de favorieten, niet dé topfavoriet”

Jumbo Visma renner Wout van Aert is de grote concurrent van de Nederlands kampioen. Maar volgens de Belg is er geen sprake van een tweestrijd en kan hij vooraf niet bestempeld worden als topkandidaat om de Ronde te winnen. Van Aert: “Ik ben één van de favorieten, niet dé topfavoriet. Ik won dan wel Gent-Wevelgem, maar die koers kan je niet vergelijken met de Ronde van Vlaanderen. In de andere wedstrijden hebben verschillende jongens laten zien dat ze op een zeer hoog niveau aan het fietsen zijn”, stelt Van Aert bij persbureau Belga. “Ik denk dan aan de mannen van Deceuninck-QuickStep.”

Van Aert: “Finales beginnen vroeg”

Van Aert is wel tot een andere vaststelling gekomen. “Wat me wel opgevallen is, is dat de finales van de laatste grote koersen heel vroeg beginnen. De Ronde is natuurlijk wel een stuk zwaarder dan de E3 Harelbeke of Gent-Wevelgem. Het loont soms om te durven koersen, maar je mag jezelf niet tegenkomen in de inspanning.”

Zwaar parkoers Ronde van Vlaanderen 2021

De Ronde van Vlaanderen gaat zondag rond 10 uur in de ochtend van start in Antwerp. De renners zullen vervolgens een reeks beklimmingen voor de wielen krijgen waaronder de legendarische Oude Kwaremont en de Paterberg. Ook zullen er vele kilometers over de lastige Belgische kasseien gaan waardoor na 263,7 kilometer als de finish is getrokken in Oudenaarde de mannen van de jongens geschieden zijn.

Wie blaast de loftrompet in de Vlaamse hoogmis en scoort door deze epische wielerklassieker om zijn naam te schrijven? Het verplaatsen van Parijs – Roubaix naar oktober zorgt ervoor dat de topfavorieten zich ook niet hoeven in te houden en all-in kunnen gaan.

Volg al het wielernieuws op Sporttribune.nl, waar je wielrennen volgt vanaf de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie