Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Ronde van Vlaanderen 2023

Wielrennen: Ronde van Vlaanderen 2023

Zondag 2 april is het hoogtepunt van het wielervoorjaar, want dan zal de Ronde van Vlaanderen 2023 verreden worden. Deze klassieker is voor iedere profrenner die zich richt op eendagskoersen het ultieme doel. Vorig jaar ging de winst naar Mathieu van der Poel. Kan onze landgenoot opnieuw toeslaan in Vlaanderens Mooiste? Sporttribune.nl blikt vooruit!

Statistieken Ronde van Vlaanderen 2023

De Ronde van Vlaanderen 2023 start op zondag 2 april in het Belgische stadje Brugge. Het parkoers voert de renners via de beslissende passage over het duo Oude Kwaremont – Paterberg. Deze Vlaamse heuvels zijn opnieuw de scherprechter van dienst de in volle finale. De finish ligt na 273,4 kilometer in Oudenaarde.

En dat is dezelfde plek waar Mathieu van der Poel zegevierde. Hij volgde daarmee de Deen Kasper Asgreen op die in 2021 won. Van der Poel won in 2020 in een millimeter sprint tegen Wout van Aert zijn eerste Ronde. Alberto Bettiol had Vlaanderens Mooiste in 2019 gewonnen en Niki Terpstra wist de Vlaamse Hoogmis in 2018 op zijn naam te schrijven. Wie komt er dit jaar op de erelijst te staan?

Wout van Aert: “De Ronde van Vlaanderen is voor mij de grootste koers van het jaar”

Topfavoriet Wout van Aert rijdt voor de Nederlandse Jumbo Visma formatie. En dat is de ploeg die dit voorjaar bijna alles wint, maar de echte grote doelen komen er nu aan. Volgende week Roubaix, die week erop de Amstel Gold Race en dus deze week de Ronde van Vlaanderen. Van Aert: “De Ronde van Vlaanderen is voor mij de grootste koers van het jaar”, zo vertelt hij op de website van de ploeg.

“Ik tel af naar zondag”

Hij vertelt daar ook dat de zenuwen dag na dag toenemen, want hij wil perse als winnaar in Oudenaarde aankomen. Van Aert won Vlaanderen Mooiste namelijk nog nooit. “Ik kijk er enorm naar uit en ik tel af naar zondag. Ik zal niet ontkennen dat de stress toeneemt, die is er bij iedereen”, vertelt hij.

Mathieu van der Poel: “Iedereen heeft gezien hoe goed Jumbo Visma is”

Grootste uitdager van de Belg is titelverdediger en Nederlander Mathieu van der Poel. Ook hij is in topvorm, maar weet dat het Jumbo Visma blok lastig te breken zal zijn. “Iedereen heeft gezien dat Jumbo-Visma er bovenuit steekt. Na wat ze de voorbije weken hebben getoond, is het logisch dat naar hen zal gekeken worden. Maar dat neemt niet weg dat ik vind dat ook wij initiatief moeten nemen op het moment dat het nodig is”, stelt Van der Poel in aanloop naar de 107e Ronde van Vlaanderen..

“Van Aert en Pogacar zijn gevaarlijk op hun manier”

Hij vervolgt op de ploegsite met een analyse van zijn grootste concurrenten: “Van Aert en Pogačar zijn allebei gevaarlijk op hun manier. Tadej rijdt het liefst alleen naar de finish, die zal er ons proberen afrijden op de hellingen. Wout is dan weer de meest lastige klant in de sprint”, kijkt hij naar zijn concurrenten. “De voorbije drie edities reden we telkens met twee naar de aankomst in Oudenaarde. Alleen binnenkomen zou wel eens iets speciaal zijn, maar dat is niet evident want na de Paterberg is het nog een heel eind.”

Wanneer is de Ronde van Vlaanderen 2023

De Ronde van Vlaanderen 2023 is op zondag 2 april en zal over de typisch Vlaamse wegen gaan waarbij er meerdere heuvels worden aangedaan, ook zullen er lastige kassiestroken overwonnen moeten worden. Voordeel van de start in Brugge is dat de Ardennen buiten schot blijven dit jaar.

Volg het klassieker wielervoorjaar vanaf de eerste rij in het peloton via Sporttribune.nl: het online platform voor wielernieuws over de grootste wedstrijden van het seizoen in de UCI WorldTour.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie