Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Ronde van Vlaanderen 2022

Wielrennen: Ronde van Vlaanderen 2022

Zondag 3 april wordt de Ronde van Vlaanderen 2022 verreden. Wie wint deze grote Belgische wielerklassieker? Kan Mathieu van der Poel de Nederlands eer hoog houden? Sporttribune.nl blikt vooruit op de Vlaamse Hoogmis: De Ronde van Vlaaderen!

Historie Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is één van oudste klassiekers ter wereld. Al in 1913 werd deze klassieker verreden. Op de erelijst in die beginjaren vooral Belgen. De Zwitser Henri Suter won als eerste buitenlander de Ronde van Vlaanderen door in 1923 als eerste te finishen.

Wim van Est was in 1953 de eerste Nederlandse winnaar. Daarna wisten nog veel landgenoten juichend over de streep te komen in De Ronde. Jo de Roo (1965), Evert Dolman (1971), Cees Bal (1974), Jan Raas (1979 en 1983), Hennie Kuiper (1981), Johan Lammerts (1984), Adrie van der Poel (1986), Niki Terpstra (2018) en Mathieu van der Poel (2020) zorgen voor een lange lijst met Nederlandse eindwinnaars.

Favorieten Ronde van Vlaanderen 2022

Voor dit jaar is Mathieu van der Poel opnieuw één van de topfavorieten, zeker na zijn zege in Dwars door Vlaanderen. Maar ook de winnaar van 2021 Kasper Asgreen wordt door de experts gezien als een belangrijke kandidaat om de Ronde van Vlaanderen 2022 te winnen. Zijn ploeg, Deceuninck, pakte nog geen enkele grote vis in dit voorjaar en dus zal de druk hoog zijn.

Jumbo-Visma kopman Wout van Aert is misschien wel de grootste uitdager van Mathieu van der Poel. De andere Nederlandse WorldTour formatie Team DSM hoopt op een zege voor hun kopman: Soren Kragh Andersen.

Mathieu van der Poel: “De Ronde van Vlaanderen is ruim honderd kilometer langer dan Dwars door Vlaanderen”

Nederlandse wielerfans hopen dus vooral op MVP, één van de beste renners van dit moment. Zelf houdt hij een slag om de arm. Immers Van der Poel is afgelopen winter enkele maanden geblesseerd geweest en dus kan de afstand hem parten spelen, zo stelt hij zelf. Van der Poel: “De Ronde is een totaal andere wedstrijd dan Dwars door Vlaanderen. De Ronde van Vlaanderen is sowieso al ruim honderd kilometer langer. Ik voelde mij in Dwars door Vlaanderen niet top, dus ik zal vooral veel rusten voordat we gaan starten in de Ronde van Vlaanderen. Hopelijk herstel ik goed en ben ik nog iets beter dan woensdag, want dat zal nodig om zondag mee te kunnen doen om de overwinning.”

Wanneer is de Ronde van Vlaanderen 2022

De 106e editie van de Ronde van Vlaanderen wordt op zondag 3 april verreden. De 272,5 kilometer lange koers start in Antwerp en finisht in Oudenaarde. Onderweg moet de renners vele Vlaamse heuvels en kasseistroken bedwingen. Volg al het wielernieuws over de Ronde van Vlaanderen en Mathieu van der Poel vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie