Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Laatste test voor de Tour de France: De Ronde van Zwitserland 2022

Laatste test voor de Tour de France: De Ronde van Zwitserland 2022

De klassementsrenners testen deze week voor het laatste hun klimmersbenen in de aanloop naar de Tour de France. De toppers doen dit in de Ronde van Zwitserland 2022, die dit jaar voor de 85e keer wordt gehouden. Slechts eenmaal won een Nederlander die koers: Hennie Kuiper in 1976. Wie wordt dit jaar de eindwinnaar? Sporttribune blikt vooruit op de komende ritten in de Ronde van Zwitserland.

Rittenschema Ronde van Zwitserland

Het venijn zit hem in de staart in deze uitvoering van de Ronde van Zwitserland. De renners kregen in de openingsrit een relatief makkelijk parkoers voorgeschoteld. En ook de tweede etappe is niet al te moeilijk. Vanaf dinsdag 14 juni wordt het serieus klimmen geblazen als de finish in Grenchen ligt.

Vervolgens komen er weer twee ritten waarin de hoogste bergtoppen vermeden worden, maar het slotstuk van deze Tour de Suisse is indrukwekkend: twee monsteretappes waarin meerdere Alpen cols worden beklommen. Deze ritten zullen voor afscheiding in de kop van het klassement gaan zorgen. En of dat nog niet genoeg is, wordt de laatste etappe op zondag 19 juni tegen de klok gereden. Een tijdrit zal dus bepalen wie hier met de eindwinst gaat zwaaien.

Kanshebbers op eindwinst

We zetten ook kort de kanshebbers voor eindwinst in deze Ronde van Zwitserland 2022 op een rijtje. Topfavoriet is Alexandr Vlasov. Ook de jonge Belg Remco Evenepoel staat hoog in de lijstjes met kanshebbers op eindwinst.

Naast dit duo wordt er ook veel verwacht van Jakob Fuglsang, Geraint Thomas en Thibaut Pinot. Outsiders zijn: Adam Yates, Max Schachmann en Alexey Lutsenko. Jumbo Visa kopman Sam Oomen kan een hoge klassering halen, maar wordt niet gerekend tot de renners die deze ronde kunnen winnen.

Wanneer is de Ronde van Zwitserland 2022

De Ronde van Zwitserland 2022 wordt van zondag 12 juni tot en met zondag 19 juni verreden. Dagelijks rijden de renners een etappe op weg naar de laatste rit: dat is dus een individuele tijdrit van 25 kilometer van Vaduz naar Vaduz.

Volg al het wielernieuws vanaf de eerste positie in het peloton via Sporttribune.nl en mis niks van de nieuwsberichten voorafgaand aan de Tour de France 2022!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie