Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Veertien Nederlanders van start in Tour de France 2021

Veertien Nederlanders van start in Tour de France 2021

Zaterdag start in het Franse plaatsje Brest de 108e editie van de Tour de France. In deze Ronde van Frankrijk komen in totaal veertien Nederlanders aan het vertrek. Jumbo-Visma en Team DSM zijn met drie landgenoten hofleverancier in deze Tour de France 2021. Een echte favoriet voor de eindzege heeft Nederland niet, maar met Steven Kruijswijk (3e in 2019), Bauke Mollema, Wout Poels en Wilco Kelderman doen er wel Nederlandse podiumkandidaten mee aan deze Tour.

Favorieten eindzege Tour de France 2021

Kruijswijk, Mollema en Kelderman komen niet voor de topfavorieten voor eindwinst in deze uitgave van de Tour de France. Er wordt vooral gekeken naar het Sloveense duo dat ook in de Tour van vorig jaar de dienst uitmaakte: Tadej Pogacar (winnaar) en Primoz Roglic (tweede).

Roglic (foto) is ploeggenoot van Kruijswijk, waardoor onze landgenoot waarschijnlijk in de rol van luxeknecht zal moeten kruipen. Naast Kruijswijk rekenen ze bij Jumbo ook op Robert Gesink, Sepp Kuss (USA) en Mike Teunissen. Dit drietal  zal Roglic moeten bijstaan in de bergetappes.

De twee Slovenen – Pogacar en Roglic – krijgen het zeer waarschijnlijk ook aan de stok met de kopmannen van INEOS Grenadiers. De Britse ploeg komt met maar liefst vier kopstukken naar de Tour de France 2021: voormalig Tour winnaar Geraint Thomas, Aussie Richie Porte, Tao Geoghegan Hart (eindwinnaar en beste jongere in de Ronde van Italië 2020) en Richard Carapaz (eindwinnaar Ronde van Italië 2019). De Nederlander Dylan van Baarle rijdt ook mee. Hij zal volledig in dienst van dat kwartet rijden.

Kans op Nederlands succes

Met Mathieu van der Poel aan het vertrek is er ook grote kans op Nederlands succes. Vooral in etappes met een lastige koersverloop of lastige finish kan Van der Poel zijn kwaliteiten tonen. De renner van Alpecin – Fenix mikt op ritzeges en de gele trui in de eerste koersweek. Of hij de ronde ook zal uitrijden (tot en met Parijs) is maar de vraag. Van der Poel start namelijk volgende maand ook op de Olympische Spelen. Daar doet hij mee aan het onderdeel mountainbiken.

Van der Poel is niet onze enige troefkaart voor dagsucces. Team DSM sprinter Cees Bol wist in de Tour van 2020 al een keer naar de tweede plaats te sprinten. Met behulp van onze landgenoten Nils Eekhoff en Joris Nieuwenhuis  jaagt hij in de Tour de France 2021 op een ritzege.

Datzelfde geldt voor Danny van Poppel. Ook hij zal samen met zijn broer Boy zich gaan mengen in de massasprints. Bij Bora – Hansgrohe – het team waar Danny van Poppel volgend jaar voor koerst – rijdt naast klassementsrenner Kelderman ook de verrassing van dit seizoen: De Nederlander Ide Schelling. Zijn goede en aanvallende koersen leverde hem deze Tourselectie op, waardoor er dus veertien landgenoten meerijden in deze Tour.

Etappeschema Tour de France 2021

De Tour begint zaterdag in Brest direct met een lastige rit. Hierbij zal er flink gestreden worden om de eerste gele trui. Wellicht direct een kans voor Van der Poel? Ook op zondag en in mindere mate op maandag wacht de renners een heuvelachtig parkoers. Daarna is het aan de sprinters. Kan Cees Bol een rit pakken en hoe goed is Mark Cavendish nog?

Vanaf zondag 3 juli begint het serieuze werk met een bergetappe naar Le Grand Bornand. Een dag later volgt de eerste aankomst bergop als de finishstreep getrokken is in Tignes. In de derde en laatste week volgen nog eens drie loodzware bergritten, waarbij etappe 18 van Pau naar Luz Ardiden als koninginnenrit kan worden aangestipt. Behalve de zware slotklim moeten de renners daarin ook de Col du Tourmalet bedwingen.

Voordat de winnaar op de Champs Elysees in Parijs gehuldigd kan worden wordt er in de 20e etappe nog een tijdrit van ruim dertig kilometer lengte afgewerkt. Hierin kunnen de laatste verschuivingen in het klassement plaatsvinden. Op zondag 18 juli wordt de Tour de France 2021 dan vervolgens afgesloten met een (waarschijnlijk) koninklijke sprint in het hartje van Parijs.

Volg al het wielernieuws vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie