Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielerseizoen echt van start met UAE Tour 2022

Wielerseizoen echt van start met UAE Tour 2022

De wielerprofs zitten al weer enige weken op de fiets, maar het wielerseizoen 2022 gaat dit weekend echt van start met de eerste WorldTour koers van het jaar: de UAE Tour. Het belooft vooral een sprintersfestival te worden in de Arabische woestijnkoers, want vrijwel alle grote sprintkanonnen zijn naar de Verenigde Arabische Emiraten afgereisd om hun sprintersbenen te tonen. Sporttribune blikt vooruit.

Top deelnemersveld UAE Tour 2022

De UAE Tour 2022 mag zich verheugen op een sterk deelnemersveld. Naast de deelname van tweevoudig tourwinnaar Tadej Pogacar zijn er vooral veel topsprinters aanwezig in de koers die van zondag 20 februari tot en met zaterdag 26 februari wordt verreden.

Dylan Groenewegen kanshebber op ritwinst

Dylan Groenewegen is namens de Nederlandse renners één van de toppers om naar uit te kijken. De Amsterdammer boekte dit seizoen in de voorbereiding op de UAE Tour al twee zeges in de Saudi Tour. De renner die dit jaar voor het eerst uitkomt voor BikeExchange is dus in vorm en vindt in deze UAE Tour een parkoers op zijn maat. Er zijn maar liefst vier vlakken ritten waarin vermoedelijk in een massasprint wordt beslist wie zich ritwinnaar mag noemen.

Op de site van de ploeg zegt hij uit te kijken naar de komende koersweek: “Ik ben blij om terug te keren naar de UAE Tour, de eerste World Tour-race van dit nieuwe seizoen. Ik heb goede herinneringen, vooral aan mijn overwinning in Dubai twee jaar geleden.”

Dylan Groenewegen: “Mijn conditie is redelijk goed. We hopen mee te doen om etappewinst in deze UAE Tour 2022”

“Mijn conditie is redelijk goed en de overwinningen in twee etappes van de Saudi Tour hebben bevestigd dat ik op de goede weg zit. In de UAE Tour heb ik solide teamgenoten beschikbaar om me te helpen in de sprints. We hopen echt goed werk te leveren en mee te doen om etappewinst”

Wanneer is de UAE Tour 2022

De UAE Tour 2022 wordt van zondag 20 februari tot en met zaterdag 26 februari verreden in de Verenigde Arabische Emiraten. De eerste rit is 185 kilometer lang en gaat van Madinat Zayed – Madinat Zayed. Rit 2 gaat van Hudayriyat Island – Abu Dhabi Breakwater. In etappe 3 koerst het peloton van Ajman – Ajman tijdens een individuele tijdrit.

Op dag 4 moet er geklommen worden. Pogacar zal daar zijn duivels willen ontbinden als er van Fujairah Fort – Jebel Jais wordt gereden. Rit 5 is weer spek naar de bek van Groenewegen als de rit van Ras al Khaimah Corniche – Al Marjan Island voert. Rit 6 is ook een sprintersetappe rondom het Dubai EXPO 2020 terrein. De slotrit is weer een klimmersetappe en gaat van Al Ain – Jebel Hafeet.

Volg al het wielernieuws over de UAE Tour, de World Tour en Dylan Groenewegen op Sporttribune.nl: het online platform waar jij altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie