Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Baloise Belgium Tour

Wielrennen: Baloise Belgium Tour

Terwijl Mathieu van der Poel in de Ronde van Zwitserland de prijzen aan elkaar rijgt, bereidt een ander deel van het wielerpeloton zich in België voor op de komende Tour de France. In de Baloise Belgium Tour zetten met name de sprinters de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i. Wie wint de 91e editie van de Ronde van België? 

Deelnemerslijst Baloise Belgium Tour

Als er op woensdag 9 juni wordt gestart in Beveren zullen heel wat renners die straks ook de Tour de France rijden opstappen. Sprinter Caleb Ewan bijvoorbeeld, maar ook mannen als Pascal Ackermann, Tim Merlier, Nacer Bouhanni en onze landgenoot Cees Bol. Allemaal rappe kerels die de sprintersbenen in deze Belgische wielerkoers nog even flink willen testen.

Naast de Tourkanonnen staan ook sprinters als Dylan Groenewegen en David Dekker aan het vertrek. Beiden komen uit voor de Nederlandse WorldTour formatie Jumbo – Visma.

Favorieten Baloise Belgium Tour

Voor de eindzege zal het echter gaan tussen andere mannen. In de ritten door de Belgische Ardennen en het Vlaamse heuvellandschap zullen andere namen gaan uitmaken wie eindwinnaar wordt van deze 91e editie. Daarbij denken we aan onder meer Remco Evenepoel, Zdenek Stybar, Lasse Norman Hansen, Philippe Gilbert, Connor Swift en onze landgenoten Niki Terpstra, Ide Schelling en Oscar Riesebeek.

Schelling verrast dit jaar vriend en vijand door als neoprof bijzonder goed te rijden. De ultieme beloning kwam vorige week in de GP Aargau. Hij won die Zwitserse koers door erkende klimmers zijn achterwiel te tonen. “Voor de Baloise Belgium Tour ben ik daarom de klassementsrenner bij BORA-Hansgrohe. Daar hoop ik mijn goede vorm te laten zien.”

Parkoers op zijn maat

Schelling verraste ook al in de Ronde van Baskenland dit jaar met een achtste plaats in een korte tijdrit over een heuvelachtig parcours. En de Belgium Tour bevat ook een rit tegen de klok. “Hier is de tijdrit vlak en 11 kilometer lang. Een korte tijdrit, daar hou ik wel van. Dat ligt me veel beter dan een lange afstand. Ook naar de Ardennenrit kijk ik uit. Ik heb er echt zin in.”

Etappeschema Baloise Belgium Tour

De Baloise Belgium Tour 2021 start op woensdag 9 juni met een vlakke rit tussen Beveren en Maarkedal. In rit 2 wordt de Noordzeekust opgezocht met een etappe waarover Schelling hij al had: de tijdrit van Knokke-Heist naar Knokke-Heist. Rit drie is de dag waarop het peloton van Gingelom naar Scherpenheuvel-Zichem koerst en in de vierde etappe is Hamoir de start- en finishplaats. In de laatste rit (zondag 13 juni) valt de beslissing als er van Turnhout naar Beringen wordt gereden.

Wielernieuws

Wie kan er in de schaduw van de Ronde van Zwitserland schitteren in deze Baloise Belgium Tour en geeft daarmee zijn visitekaartje af voor de komende Tour de France? Volg het wielernieuws op de voet via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie