Momenteel jij en 135 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Gent – Wevelgem 2022

Wielrennen: Gent – Wevelgem 2022

Nadat eerder deze week de eendaags wedstrijd Brugge – De Panne en de E3 Prijs in BelgiĆ« zijn verreden volgt er op zondag 27 maart het klapstuk: Gent – Wevelgem 2022. Deze wielerklassieker is de laatste van een drietal WorldTour koersen bij onze Zuiderburen. De Brugge – Panne werd een prooi voor Tim Merlier en de E3 werd gewonnen door Wout van Aert. Wie wint Gent – Wevelgem? Sporttribune blikt vooruit.

Historie Gent – Wevelgem

Het is de 84ste editie van Gent – Wevelgem in Flanders Fields. De allereerste editie vond in 1934 plaats en werd gewonnen door Gustave van Belle. Pas in 1954 kreeg deze koers haar eerste buitenlandse winnaar: de Zwitser Rolf Graf., zijn landgenoot Ferdinand Kubler werd tweede.

De eerste Nederlander die Gent – Wevelgem won was Henk Lubberding. Het won de koers in 1980. Een jaar later was Jan Raas de tweede Nederlandse wielrenner die juichend in Wevelgem de streep passeerde. In 1987 was Teun van Vliet de gelukkige winnaar en in 1989 zegevierde onze landgenoot Gerrit Solleveld. Daarna lukte het geen enkele Nederlander de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Vorig jaar ging de winst naar Wout van Aert, Dylan van Baarle was op plek acht de beste Nederlander.

Jumbo Visma versus de rest

Tot nu toe wordt het wielerseizoen gedomineerde door Tadej Pogacar (winnaar Tour de France 2020 en 2021) en door Jumbo Visma. Wout van Aert won vrijdag de E3. Roglic, Laporte en Jonas Vingaard lieten al prima resultaten noteren en ook jongelingen Olak Kooij en David Dekker zette hun neus al aan het venster.

Het wordt zondag weer een strijd tussen het gele-zwarte blok van de Nederlandse Jumbo-Visma formatie en de rest van het peloton. Met als grootste uitdagers Mads Pedersen, Arnaud DĆ©mare, Fabio Jakobsen, Kasper Asgreen en Tim Merlier. Ook Milaan – San Remo winnaar Matej Mohoric staat aan het vertrek, maar hij verwacht niet veel van deze wedstrijd. “Ik mis explosiviteit en dat hebben mannen als Wout van Aert wel.”

Wanneer is Gent – Wevelgem 2022

De 84e editie van Gent – Wevelgem wordt op zondag 27 maart verreden tussen Ypres en Wevelgem. De koers gaat over 248,8 kilometer en onderweg worden diverse Vlaamse heuvels beklommen. Volg al het wielernieuws over de voorjaarsklassiekers, Wout van Aert en Gent – Wevelgem via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie