Momenteel jij en 159 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wielrennen: Toppers van start Benelux Tour 2021

Wielrennen: Toppers van start Benelux Tour 2021

Maandag 30 augustus begint in Surhuisterveen de 17e uitgave van de Benelux Tour. De rittenwedstrijd voor wielerprofs stond eerder bekend als de Eneco Tour en werd vorig jaar nog verreden als BinckBank Tour. Dit jaar gaat de wedstrijd een een eerste keer door het leven als Benelux Tour. In de zevendaagse wielerwedstrijd staan tal van toppers aan de start, waaronder Tom Dumoulin, Remco Evenepoel en Peter Sagan. Sporttribune blikt vooruit!

Historie Benelux Tour

De Benelux Tour is een nog relatief jonge wedstrijd. Deze week wordt de 17e editie verreden en voor de eerste keer onder de naam ‘Benelux Tour’. In 2003 werd de toenmalige Ronde van Nederland vervangen door deze wedstrijd. Sindsdien klopte veel toprenners aan voor het ophalen van een eindzege in deze ronde. Tony Martin, Lars Boom, Tim Wellens, Niki Terpstra, Tom Dumoulin en Mathieu van der Poel zegevierden al in deze rittenkoers.

Favorieten Benelux Tour 2021

Ook dit jaar staan er weer veel grote namen aan het vertrek. Helaas geen Van der Poel. Hij verdedigt zijn titel niet vanwege rugklachten. Maar wel veel andere Nederlandse toppers zoals Dumoulin, Wilco Kelderman en Dylan Groenewegen. Ook Nederlands kampioen Timo Roosen staat aan het vertrek.

Maar als het gaat om de favorieten voor eindwinst in de Benelux Tour 2021, dan is het toch vooral kijken naar de Belg Remco Evenepoel. Hij verkeert in topvorm en heeft echt een doel gemaakt van deze ronde. Hij vindt er bovendien een parkoers dat perfect bij zijn kwaliteiten past. Grootste concurrent voor Evenepoel? Zijn ploeggenoot Kasper Asgreen. En ook dat zegt genoeg. Evenepoel lijkt in een zetel naar de eindzege te kunnen fietsen.

Wie kunnen er dan nog roet in het eten gooien? Dat zou dan in de eerste plaats van Tom Dumoulin moeten komen, maar die gaf al aan te twijfelen over zijn klassementsambities. Dan is er nog Soren Kragh Andersen van Team DSM. Hij werd vorig jaar tweede en is ook in goede vorm. Stefan Kung, de nummer drie van 2020, zal in tijdritten zijn slag moeten slaan en Tim Wellens (Lotto Soudal) hoopt in de Belgische Ardennen zijn landgenoot te kunnen lossen.

Tom Dumoulin: “Zin om hier te koersen”

“Ik vind de Benelux Tour heel leuk en heb er zin in. Als je bij wijze van spreken hier in een tweede waaier belandt, doe je toch wat meer je best om terug vooraan te keren dan bij een koers ergens weet ik veel waar. Voor ons als Nederlandse ploeg is het ook heel bijzonder om hier te zijn, in Nederland een WorldTour koers te rijden en om de prijzen mee te strijden. Maar ik weet niet of ik hier mee kan spelen voor het klassement. De trainingen gingen goed, het gevoel is er, maar of het goed genoeg is om echt uit te pakken en mee te doen om het podium weet ik niet.”

Wanneer is de Benelux Tour 2021?

De Benelux Tour start op maandag 30 augustus met een vlakke rit in Friesland, vervolgt vervolgens in Flevoland met een tijdrit en eindigt met een klassieke etappe naar Geraardsbergen. Het zal in die laatste rit, op zondag 4 september, zijn dat het klassement definitief gemaakt wordt.

Volg de Benelux Tour 2021, al het wielernieuws en de verrichtingen van Tom Dumoulin vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw wielernieuwswebsite!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie