Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Baanwielrennen 2022: hoeveel medailles pakt TeamNL?

WK Baanwielrennen 2022: hoeveel medailles pakt TeamNL?

Deze week wordt het WK baanwielrennen gehouden. Traditioneel pakt Nederland bij het WK op de wielerbaan veel eremetaal. Hoe groot gaat de medailleoogst dit jaar zijn? Sporttribune.nl blikt vooruit op het WK Baanwielrennen 2022 in Parijs.

WK Baanwielrennen 2022: de feiten

De wereldkampioenschappen baanwielrennen 2022 worden van woensdag 12 tot en met zondag 16 oktober 2022 gehouden in het Vélodrome van Saint-Quentin-en-Yvelines, ten westen van de Franse hoofdstad Parijs. Er staan 22 onderdelen op het programma, elf voor mannen en elf voor vrouwen.

Het WK baanwielrennen is onderverdeeld in twee segmenten: de sprint en de duuronderdelen. In beide disciplines is Nederland kansrijk voor het behalen van titels en medailles.

TeamNL WK Baanwielrennen 2022

Namens TeamNL komt er een uitgebreide equipe aan de start. Waarbij de namen van de olympische kampioen Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennincx opvallen. Ook het omniumduo Youri Havik en Jan-Willem van Schip springt in het oog bij de selecties.

Bondscoaches rekenen op toppers en jong talent

Op de site van TeamNL blikken de bondscoaches van de diverse disciplines uitgebreid vooruit op het komende WK. René Wolff, bondscoach van de sprintonderdelen: “Ik zal er niet omheen draaien, de mannen gaan ervoor om hun titel op de teamsprint te prolongeren. We maken daar zeker ook kans op. Met de Fransen die hard gewerkt hebben om er voor eigen publiek te staan en de Australiërs is de concurrentie stevig en het wordt zeker niet gemakkelijk. De lat ligt hoog, maar een beetje uitdaging is ook fijn.”

Vrouwen

“Bij de vrouwen hebben we op de teamsprint kansen op een medaille, dat willen we ook proberen te realiseren. Het is ook nu een ambitie om bij de mannen de individuele onderdelen te winnen. Ons team staat er sterk voor. We hebben alle kansen om voor de medailles en ook voor de titels te strijden op alle onderdelen.”

“Bij de vrouwen hebben we op de keirin en sprint zeker ook ambities. Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx hebben hun sporen verdiend in het verleden en de jonge rensters zijn ook niet te onderschatten. Steffie van der Peet heeft dit seizoen al regelmatig de finales gehaald van het keirintoernooi om een voorbeeld te noemen. We staan er goed voor en reizen met ambitie af naar Frankrijk.’’

Duuronderdelen

Ook Nick Stöpler heeft ambities bij zijn eerste WK als bondscoach op de duuronderdelen. “We denken op een aantal onderdelen om de medailles mee te doen, maar de focus ligt vooral op het proces en wat er gedaan moet worden om op de lange termijn en straks op de Spelen van Parijs succesvol te kunnen zijn als land.”

“Dit wereldkampioenschap – dat nog niet meetelt voor de olympische ranking – geeft ons ook de optie om de capaciteiten van talentvolle renners uit te testen. Zoals we bijvoorbeeld doen door Vincent Hoppezak – die al sterk presteerde op andere onderdelen – nu op het omnium in te zetten waar hij zomaar kan verrassen. Bij de mannen zie ik over de hele breedte medaillekansen. We hebben ernaartoe gewerkt dat het duo Jan Willem van Schip en Yoeri Havik op de koppelkoers weer hun oude gezamenlijke niveau kan halen en ik ben ook benieuwd naar Yoeri op de puntenkoers.”

Nog meer kanshebbers op WK Baanwielrennen 2022

“Met Philip Heijnen gaan we een talentvolle renner in actie gaan zien in de afvalkoers. Roy Eefting is in goeden doen en we hopen dat hij na medailles in het verleden nu voor de wereldtitel kan gaan. Bij de vrouwen is Maike van der Duin een kanshebster op de scratch en hopen we met haar op een mooi resultaat op het omnium te realiseren. En Mylene de Zoete kan zich hopelijk opnieuw mengen in de strijd om de medailles op de afvalrace na haar bronzen plak op het EK.”

Talentvolle jonge vrouwen

“Verder ben ik vooral benieuwd naar hoe de talentvolle jonge vrouwen het gaan doen, bijvoorbeeld op de koppelkoers en puntenkoers. Voor de ploegachtervolging willen we sneller zijn dan op het EK en de opwaartse trend doorzetten. Wat vooral belangrijk is, is dat de uitslagen en het gedane werk perspectief biedt voor de komende jaren.”

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie