Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Veldrijden 2022: komt er Nederlands succes in het Amerikaanse Fayetteville?

WK Veldrijden 2022: komt er Nederlands succes in het Amerikaanse Fayetteville?

Nederlandse fans van wielrennen en veldrijden zijn de afgelopen jaren flink verwend tijdens de wereldkampioenschappen veldrijden. Zowel bij de mannen als vrouwen werden de wereldtitels aan elkaar geregen alsof het niets was. Dit jaar zou dat zomaar totaal anders kunnen zijn als het WK Veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville gaat plaatsvinden zonder de Nederlandse toppers Mathieu van der Poel, Annemarie Worst en Denise Betsema. Sporttribune.nl blikt vooruit op het WK Veldrijden 2022!

Historie WK Veldrijden

Het komende WK Veldrijden is de 72 editie van deze mondiale titelstrijd. Het WK voor vrouwen bestaat een stuk korter. De eerste editie daarvan werd in 2000 voor een eerste keer verreden.

De eerste kampioenen in het veld kwamen uit Frankrijk, maar al snel werd het veldrijden een Belgisch feestje. De laatste jaren spreekt Nederland ook een aardig woordje mee. Met name Mathieu van der Poel, Carmen Ceylin de Alvarado en Lucinda Brand zorgden voor Oranje successen op het WK voor veldrijders.

Op dit moment heeft Belgiƫ bij de mannen 30 wereldtitels veroverd. Frankrijk leverde tot nu toe tien wereldkampioenen af en voor Nederland staat de teller op negen.

Bij de vrouwen is Nederland koploper met elf wereldtitels op het Wereldkampioenschap Veldrijden. Duitsland en Frankrijk waren beide vier keer verantwoordelijk voor de wereldkampioene veldrijden. De Belgen mochten drie keer feestvieren op het WK.

Wie maken er dit jaar kans op de wereldtitel?

Tijdens dit WK in het Amerikaanse Fayetteville zijn er slechts een paar topfavorieten. Bij de mannen zijn dat de Engelsman Thomas Pidcock, de Belgen Eli Iserbyt en Toon Aerts samen met onze landgenoot Lars van der Haar. Die laatste is als regerend Europees kampioen vooral een gevaarlijke outsider.

Bij de vrouwen ontbreken Worst en Betsema, die nummer twee en drie van het WK 2021. Lucinda Brand is al wel aanwezig, maar is niet de topfavoriete. Dat is Marianne Vos. De twee Nederlandse dames krijgen naar verwachting vooral concurrentie vanuit Hongarije. De piepjonge Blanka Vas is volgens de experts ook een kanshebber op eremetaal op dit WK.

Wanneer is het WK Veldrijden 2022

Het WK Veldrijden voor vrouwen is op zaterdag 29 januari vanaf 21:30 uur te volgen via Eurosport, Sporza en NOS.nl. De wedstrijd voor de mannen kan je op zondag 30 januari volgen via Eurosport 1, Sporza en online via NOS.nl, discovery+ en diverse livestreams.

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie