Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Wielrennen 2021: volop medaillekansen voor Nederland

WK Wielrennen 2021: volop medaillekansen voor Nederland

Zaterdag 25 en zondag 26 september wordt er gestreden om de wereldtitel bij het wielrennen op de weg. Zaterdag bijten de dames het spits af in de wegwedstrijd, zondag volgen de mannen profs als slotstuk van een prachtige WK Wielrennen in Vlaanderen. Sporttribune.nl blikt vooruit op een weekend vol wielrennen waarin er volop medaillekansen liggen voor Nederland! 

Statistieken WK Wielrennen

Het WK Wielrennen wordt sinds 1921 al verreden. De dameswedstrijd is echter pas in 1958 aan het programma toegevoegd. Bij de mannen heersen de Belgen, dit jaar gastheer van het WK. Bij de vrouwen heeft Nederland – vooral de laatste jaren – het meeste succes.

De Fransman Julian Alaphilippe is titelverdediger bij de mannen, terwijl onze eigen Anna van der Breggen haar regenboogtrui verdedigt in de wegwedstrijd bij de vrouwen. Van der Breggen neemt bovendien na dit WK afscheid als professioneel wielrenner.

Favorieten WK Wielrennen 2021

Bij de vrouwen is niet Van der Breggen, maar Annemiek van Vleuten de topfavoriete. De olympisch kampioen tijdrijden en de zilveren medaille winnares bij de olympische wegrit stond vorig jaar niet op het podium en gaat in België vol voor de wereldtitel. Ellen van Dijk, winnares van het goud in de tijdrit en de nummer twee van 2020, is een extra troefkaart voor de Nederlandse ploeg. Ook Marianne Vos is een belangrijke renster in de Oranje formatie. Vos is volgens Van Vleuten zelfs de beste van de Nederlandse delegatie.

Annemiek van Vleuten: “Wij maken veel kans op dit open WK Wielrennen”

“Het wordt een open wedstrijd en dat geeft ons kansen. Maar ik denk dat de wielerwereld graag een vierde wereldtitel ziet voor Marianne, net als dat Marianne en ik dat graag zouden zien. Veel mensen denken dat dit een superzwaar WK is, maar ik denk dat een sprinter kan winnen. Er liggen zes korte klimmetjes waar de rappe dames geen problemen mee zullen hebben.”

Wout van Aert versus Mathieu van der Poel

Bij de mannen is de Belg Wout van Aert topfavoriet. Hij rijdt een thuiswedstrijd, is in topvorm en het parkoers ligt hem perfect. Mathieu van der Poel is de kopman van Oranje. Hij kende een lastige aanloop naar dit WK vanwege rugklachten, maar lijkt net op tijd fit. Hij stapt in elk geval zondag op de fiets.

Mathieu van der Poel: “Alles aan gedaan om optimaal in conditie te zijn voor dit WK”

“Ik heb er alles aan gedaan om optimaal in conditie te zijn, maar de voorbereiding naar de titelstrijd verloopt dus niet ideaal. Ik hoorde dat Wout van Aert liever zou hebben dat ik wel degelijk start in het WK. Ik begrijp dat. Wij weten wat we aan elkaar hebben in de wedstrijd. Wij maken allebei heel graag koers.”

Wout van Aert: “Ik durf tegen iedereen te sprinten, ook tegen Mathieu”

“Ik heb geen blacklist van namen waarmee ik niet naar de finish wil of tegen wil sprinten. Als ik wereldkampioen wil worden, zou het niet goed zijn om te denken dat ik niet met die of die andere renner op pad wil. Ik durf tegen iedereen sprinten, ook tegen Mathieu, Colbrelli of Sagan.”

Wanneer is het WK Wielrennen 2021

De wegwedstrijd op het WK Wielrennen voor dames is op zaterdag 25 september. Op zondag 26 september rijden de mannen profs hun WK Wielrennen. Beide koersen worden in België verreden. De mannen starten al rond de klok van 10:00 uur. De vrouwen zullen iets later vertrekken op de zaterdag. Beide dagen zal de nieuwe wereldkampioen rond 17:00 uur bekend zijn. Volg het WK Wielrennen 2021 en al het andere wielernieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie