Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK wielrennen: individuele tijdrit

WK wielrennen: individuele tijdrit

Dit weekend begint in het Australische Wollongong het WK Wielrennen 2022. Down Under wordt tussen 18 en 25 september gestreden om elf wereldtitels. De eerste wereldtitel die vergeven wordt bij mannen elite is die op de individuele tijdrit. Nederland was jarenlang één van de toplanden in deze discipline met mannen als Jos van Emden en Tom Dumoulin. Maar inmiddels zijn er andere renners die de tijdrit domineren. Sporttribune blikt vooruit op het WK Wielrennen: individuele tijdrit.

WK wielrennen: individuele tijdrit parkoers

De tijdrit in Wollongong wordt zondagnacht om 01:30 uur (Nederlandse tijd) in gang geschoten. Omstreeks 09:00 uur finisht de laatste renner en is de nieuwe wereldkampioen bekend.

De renners leggen in totaal 34,2 kilometer af. Deze afstand wordt overbrugt door twee ronden van 17,1 kilometer. Onderweg komen ze twee over de Mount Ousley. Dit hellinkje na 6,5 kilometer is zevenhonderd meter lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,7 procent.

Favorieten voor tijdrittitel

Kersverse Vuelta winnaar Remco Evenepoel is één van de grote kanshebbers op de regenboogtrui bij dit onderdeel. Evenepoel liet ook in de Ronde van Spanje zien over uitstekende tijdritbenen te beschikken door in die ronde ook de rit tegen de klok te winnen.

De Italiaan Filippo Ganna is de andere grote kanshebber op de titel. De renner van INEOS Grenadiers won de mondiale titelstrijd in 2020 én in 2021. Hierdoor is het logischerwijs ook dit jaar één van de favorieten. Meervoudig tourwinnaar Tadej Pogacar (dit jaar werd hij door Jumbo Visma kopman Jonas Vingegaard onttroond als Tour-winnaar) staat ook hoog aangeschreven bij de kenners.

Bauke Mollema is volgens de volgers de Nederlander met de meeste kans op eremetaal. De klimgeit van Trek – Segafredo liet eerder dit seizoen ook al zien dat de tijdrit hem steeds beter ligt. Hij moet in de kanshebberslijstje echter mannen als Yves Lampaert, Edoardo Affini, Stefan Kung en Stefan Bissegger voor laten gaan.

Remco Evenepoel op jacht naar nieuw succes

Voor de Belg Evenepoel is het WK tijdrijden zijn eerste optreden na de sensationele eindwinst in de Ronde van Spanje. Wat in Utrecht begon, eindigde afgelopen zondag in eindwinst voor de jonge Belg. Even dacht men in het Vlaamse kamp nog dat hij wellicht geen tijdrit zou gaan rijden, maar met de tijdrit capaciteiten van Evenepoel mag hij eigenlijk niet op de mondiale titelstrijd ontbreken.

En dus ging Evenepoel na een korte stop in zijn thuisland op het vliegtuig naar Wollongong. Daar zal hij – amper een week na zijn Vuelta zege – zijn tijdritpak aantrekken voor wellicht alweer een hoogtepunt in zijn nog prille profcarriere.

Wanneer is het WK Wielrennen: individuele tijdrit 2022?

De individuele tijdrit in Wollongong gaat in de nacht van zondag 18 september om 01:30 uur met de vrouwenwedstrijd. De elite mannen die een gooi doen naar de titel zullen om 05:30 uur starten en rond 09:00 uur gefinisht zijn, waarna het podium van 2022 bekend zal zijn.

Maken de favorieten hun status waar en kan Mollema een medaille veroveren? Hoe gaat Evenepoel met zijn nieuwe heldenstatus om? En wat doen Ganna nadat hij de afgelopen twee jaar op het hoogte treetje mocht plaatsenemen? Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie