Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Wielrennen vrouwen 2022: pakt Nederland ook goud op de wegrit?

WK Wielrennen vrouwen 2022: pakt Nederland ook goud op de wegrit?

De Nederlandse vrouwen doen het altijd bijzonder goed op het WK Wielrennen. Ook tijdens dit WK Wielrennen vrouwen 2022 zijn er al goede resultaten geboekt. Meest in het oog springend: de wereldtitel van Ellen van Dijk op de tijdritfiets. Kan Oranje ook goud pakken bij de wegrit? Sporttribune blikt vooruit op het WK Wielrennen vrouwen 2022 in het Australische Wollongong.

WK Wielrennen vrouwen 2022: wie zijn de favorieten?

De grootste favoriet is zonder enige twijfel Annemiek van Vleuten. De kopvrouw van de Nederlandse ploeg stelde echter teleur in de tijdrit en zaaide daarmee wat twijfel over haar vormpeil. Ook Marianne Vos doet mee aan de Down Under. Zij is net als Van Vleuten gepokt en gemazeld, kent de klappen van de zweep en zal zich niet snel uit het veld laten slaan.

Naast dit ervaren tweetal is er ook ruimte voor de jeugd met Demi Vollering, Shirin van Anrooij en Floortje Mackaij. De selectie wordt compleet gemaakt met nog twee rensters die al een tijdje meegaan: Ellen van Dijk en Riejanne Markus. Die laatste werd in juni dit jaar Nederlands kampioen en Van Dijk pakte in Wollongang dus al een wereldtitel door in de tijdrit de snelste tijd op de klokken te zetten.

Van Vleuten: “Ik heb nog steeds vertrouwen in mijn vorm”

Waar in de media toch voorzichtig wordt gespeculeerd dat Van Vleuten dit jaar niet meer op topniveau zal komen is de renster zelf nog vol vertrouwen. Vlak voor de teamrelay, waarin ze samen met Markus, Mathieu van der Poel en Bauke Mollema in actie kwam zei ze hierover het volgende: “Achteraf zag ik wel dat ik ook ver onder de wattages zat die ik normaal rijd. Dat kon je tijdens deze tijdrit niet goed in de gaten houden onderweg, omdat het heel erg op en af ging. Maar achteraf gezien, was het ver onder de maat. Ik denk dat dit mijn slechtste tijdrit ooit was.”

Gauw vergeten

De tijdrit viel dus tegen, maar volgens Van Vleuten zegt die slechte tijdrit niets over de wegwedstrijd: “Waardoor het kwam dat ik niet goed was in de tijdrit weet ik niet, maar ik geloof nog steeds dat ik gewoon goed ben en heb ook vertrouwen voor woensdag en zaterdag. Dit moet ik gauw vergeten en me voorbereiden op de volgende twee wedstrijden die komen.”

Wanneer is het WK wielrennen vrouwen 2022

Het wedgwedstrijd op het WK Wielrennen voor vrouwen wordt op zaterdag 24 september verreden in en rondom het Australische plaatsje Wollongong. De start is in Helensburgh en de finish ligt 164,3 kilometer verder in Wollongong, een kustplaats ten zuiden van Sydney, Australiƫ. Op het parcours liggen zeven beklimmingen, die voor de schifting moeten zorgen.

Twaalf jaar geleden waren de wereldkampioenschappen op de weg ook al eens te gast in Australiƫ. Toen leverde dat Italiƫ goud op doordat Giorgia Bronzini haar eerste wereldtitel op de weg pakte. Marianne Vos werd tweede en Emma Johansson pakte het brons.

Hoe verloopt het dit keer? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en geef geen trap te veel bij het kijken van het WK Wielrennen 2022!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie