Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WorldTour ploeg Jumbo Visma versterkt zich met Olav Kooij

WorldTour ploeg Jumbo Visma versterkt zich met Olav Kooij

Wielrenner Olav Kooij maakt per direct de overstap naar de World Tour ploeg Jumbo Visma. De 19-jarige wielrenner uit Numansdorp is een belofte die zowel in de sprint als in het klassieke werk zijn mannetje staat. Team Jumbo-Visma zou Kooij pas in de zomer overhevelen. Dat proces is nu met enkele maanden versneld, zo meldt de ploeg in een persbericht op haar eigen website. Algemeen wordt aangenomen dat de blessure van Mike Teunissen de hoofdreden is voor dit besluit. 

Merijn Zeeman: “Overstap draagt bij aan opleiding en ontwikkeling”

Merijn Zeeman, sportief verantwoordelijk binnen WorldTour ploeg Jumbo-Visma, verklaart waarom het talent al eerder de profrangen zal versterken: “We hebben met Olav een uitgebalanceerd talentontwikkelingsprogramma voor ogen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar zijn wedstrijdprogramma, maar bijvoorbeeld ook naar de voorbereiding daarop en de specifieke rol in een wedstrijd. Helaas vallen er echter steeds meer koersen weg uit het programma van ons development team. Tegelijkertijd ontstaat er in het profprogramma juist meer ruimte door het uitvallen van renners. Dat creëert voor Olav een situatie waarin een overstap het beste bijdraagt aan zijn opleiding en ontwikkeling.”

Kooij blij met plekje in WorldTour ploeg Jumbo Visma

In het gedecimeerde vorige seizoen was hij liefst zes keer succesvol. Het idee was aanvankelijk om hem medio dit seizoen over te hevelen naar het vaandelteam. Kooij is blij met de kans die hem wordt geboden en ziet zijn programma op korte termijn aangevuld worden met profkoersen. “In de profkoersen kan ik een hoop leren. Die ervaring neem ik allemaal mee in mijn rugzak. Door nu deze stap te zetten ben ik iets meer verzekerd van het rijden van wedstrijden. Dat is een belangrijk onderdeel van mijn ontwikkeling. Mijn ploeggenoten van de opleidingsploeg ga ik nu wat minder zien, maar op gezamenlijke trainingskampen en in koersen met een mix-team kom ik ze echt nog wel tegen. Daarnaast hoop ik ze ook snel terug te zien in het World Tour-team.”

Debuut in Omloop het Nieuwsblad

Volgens Head of Development Robbert de Groot is Kooij rijp voor de overstap. “De afgelopen maanden heeft Olav zich op een stormachtige manier ontwikkeld. Daarom is dit een verantwoorde en logische vervolgstap. Daar zijn wij als opleidingsploeg erg trots op en blij mee.” Kooij debuteert volgende week zaterdag (27 februari) al in de Omloop Het Nieuwsblad voor de Nederlandse World Tour-ploeg.

UAE Tour

De WorldTour begint zondag met de UAE Tour, hieraan doet Jumbo Visma ook mee en heeft met Sepp Kuss en Koen Bouwman ook enkele ijzers in het vuur om te scoren in het algemeen klassement.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie