Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wedden op sport

Als u op wedden op sport kunt u verschillende soorten weddenschappen tegenkomen bij een bookmaker. Deze weddenschappen worden bij een bookmakers vervolgens in quoteringen (ook wel odds) getoond. Deze quotering vertegenwoordigd een waarde, welke je krijgt uitbetaald wanneer je voorspelling via de weddenschap correct is geplaatst. De meest voorkomende quoteringen bij bookmakers zijn decimale odds weergave. En dat is prettig, aangezien wij in Nederland over het algemeen via de decimale odds onze weddenschappen plaatsen en tevens hierop de waarde van een inzet baseren.

Waar liggen de winkansen met wedden op sport?

Het berekenen van het potentiële winbedrag dat je kan winnen met een weddenschap is op zichzelf natuurlijk een eenvoudige job. Het is dan ook veel belangrijker om te kijken naar hoe de verhoudingen liggen en hoe groot je winkansen echt daadwerkelijk zijn. Ziet de bookmaker iets over het hoofd, waardoor jij voordeel hebt bij een bepaalde voorspelling? In dat geval liggen de waardes van een quotering relatief hoger dan normaal en kan je toeslaan met jou sportexpertise. Jouw sportkennis kan dan zomaar bij het voorspellen en wedden op sportwedstrijden goud waard zijn.

Wat zijn odds (of quoteringen)?

Wanneer je je al eens eerder hebt verdiept in wedden op sport ben je hoogstwaarschijnlijk de term ‘odds’ tegengekomen. De odds staan voor de waarde van een bepaalde weddenschap en vertellen jou als speler hoeveel een inzet op een bepaalde voorspelling waard is. Hierbij geldt dat hoe lager de odds zijn, des te waarschijnlijker de uitkomst van een voorspelling. Logisch ook, want de bookmaker wilt natuurlijk zo min mogelijk geld verliezen aan zijn spelers. Wedden op sportPlaats je juist een weddenschap op een uitkomst die minder of zeer waarschijnlijk is? In dit geval zal je zien dat de bookmaker bereid is hoge waarde in odds uit te keren. De bookmaker berekend namelijk zijn kansen en voorziet niet dat zo’n voorspelling snel zal uitkomen. En hier liggen voornamelijk kansen voor de professionelere sportgokkers. Alle professionele gokkers vertrouwen namelijk op hun eigen evaluaties, ongeacht favorieten of underdogs. Het belangrijkste is om te wedden met odds die waarde vertegenwoordigen en kansen bieden voor een succesvolle voorspelling.

Odds worden in de Europese landen aangeduid in ‘decimale odds’. De odds worden bij de bookmakers als volgt aan je getoond: 1.30 of bijvoorbeeld 5.00. Je vermenigvuldigt simpelweg het door jouw in te zetten bedrag met de odds. In ons voorbeeld kom je met een €10 inzet dus met odds van 1.30 x €10 op een bedrag van €13,00 uit. En plaats je tien euro op odds van 5.00, ontvang je bij een gewonnen sportweddenschap een totaalbedrag van €50,00 bij de bookmaker.

Het is altijd een goed idee om de odds tussen bookmakers te vergelijken en daarvoor zijn er tal van online tools te vinden. Iedere bookmaker hanteert namelijk zijn eigen odds en deze kunnen dan ook behoorlijk van elkaar afwijken. En jij wilt als wedder natuurlijk voor de hoogst mogelijke odds spelen om bij een gewonnen weddenschap zoveel mogelijk geld te verdienen. Vergelijk dus altijd even de odds en ga voor de best mogelijke deal!

Kies een succesvolle strategie voor sportweddenschappen

Succesvol sportweddenschappen kost veel tijd en moeite. Het doornemen van de overvloed aan informatie die tegenwoordig beschikbaar is, kan uren en uren duren, om nog maar te zwijgen over het volgen van alle sportwedstrijden. Kennis van de betreffende sportwedstrijden en achtergronden is essentieel wil je op lange termijn succesvol zijn met wedden op sport. Bovendien zorgen moderne tv-contracten ervoor dat sportwedstrijden bijna de gehele klok rond worden gespeeld, waardoor het vrijwel onmogelijk is om alles of zelfs het meeste te volgen.

Dit leidt tot de noodzaak voor een gokker om hun strijd te kiezen en zich te specialiseren in een bepaalde sport of beter nog, een bepaalde competitie of soms zelfs een select aantal teams. Vrijwel niemand heeft de tijd om elke sport te volgen, dus het is beter om je te concentreren en de kennis op enkele competities te richten. Na de specialisatie is het gemakkelijker om goed doordachte sportweddenschappen te plaatsen en voorkom je overhaaste beslissingen. Je speelt namelijk op basis van kennis en dat geeft vertrouwen en een goed beeld over hoe een bepaalde sportwedstrijd zal verlopen.

6 strategieën voor wedden op sport

Wanneer je wilt gaan wedden op sport, dan is het handig om je aan bepaalde strategieën te houden zodat je meer kans hebt op succes. Door te wedden wil je namelijk geld verdienen en niet alleen maar verlies draaien. Met een aantal tips zal je zien dat het makkelijker wordt om te winnen wanneer je gaat wedden op jouw favoriete sport.

Laat je niet leiden door emoties

Ga je helemaal op in het spel en weet je zeker dat de volgende wedstrijd dat ene team sowieso gaat winnen? Gewoon omdat je die speler zo enorm leuk vindt? Dan is dat niet een hele goede strategie. Wedden is kansberekening en rekenen en het heeft niets met jouw emoties te maken. Als je merkt dat je te emotioneel wordt, doe dan even een stapje terug van het wedden. Wanneer je weer tot rust bent gekomen, heb je een beter overzicht en kun je beter beslissen over de partij die jij denkt dat gaat winnen.

Daarnaast, laat je emoties ook niet leiden bij de beslissing over hoeveel geld je gaat investeren in deze weddenschap. Wanneer je namelijk mega enthousiast bent, zal je zien dat je bereid kunt zijn om veel meer geld te willen investeren in de weddenschap, dan dat je eigenlijk op je bankrekening hebt staan. Als je dan verliest, dan heb je al dit geld verloren. Zorg er dus altijd voor dat je altijd wedt met je hoofd erbij. Dit betekent dat je alleen geld investeert dat je kunt besteden en niet omdat je zo blindelings enthousiast bent. Dan is de kans heel groot dat je namelijk alles in één keer verliest.

Volg je instinct

Je instinct vertelt je vaak erg goed wat goed voor jou is en wat niet goed voor jou is. Dit is iets anders dan blindelings je emoties te volgen. Je instinct is een soort van onderbuikgevoel die meestal vrij correct is. Zeker als je getraind bent in het volgen van jouw instinct, zal je zien dat die bijna altijd gelijk heeft.

Als je dus een erg sterk gevoel hebt over een bepaald team, dan is dat misschien wel waar. Ook als iedereen in je omgeving zegt dat je iets niet moet doen, maar jouw instinct geeft aan dat dit wel de beslissing is, dan is het toch verstandig om jouw onderbuikgevoel te volgen. Vaak heeft jouw onderbuikgevoel het bij het rechte eind. Door goed naar jouw instinct te luisteren, zal je zien dat je meer succes zal hebben met wedden.

Doe je research

Ja, je kunt een flinke klapper maken als je zomaar op iemand wedt, zonder enig onderzoek gedaan te hebben. We noemen dit ook wel beginnersgeluk. Toch is het random kiezen van een team waar je op gaat wedden meestal niet de beste keuze. Het is beter om goed onderzoek te doen en verschillende bronnen en resultaten met elkaar te vergelijken. Als je eenmaal patronen begint te zien, dan weet je dat je op de goede weg bent.

Hoewel het wedden op sport misschien simpel lijkt, blijkt winnen helemaal niet zo simpel te zijn. Door goed je huiswerk te doen, jezelf in de sport te verdiepen en er alles over te weten, is de kans veel groter dat je een grote winst binnenhaalt. En ja, dan heb je inderdaad nog steeds wat geluk nodig om daadwerkelijk te winnen, maar de strategie van jezelf verdiepen in het onderwerp helpt ook echt mee.

Ga verstandig om met geld

Het wedden op sport gaat natuurlijk allemaal om geld. Je wilt namelijk zoveel mogelijk geld verdienen door op de goede partijen te wedden. Je zult zien dat dit sommige dagen helemaal perfect gaat, terwijl op andere dagen je alleen maar lijkt te verliezen. Dit hoort er helemaal bij! Toch is het heel belangrijk om ten alle tijden goed om te gaan met je portemonnee. Je wilt namelijk niet te veel geld investeren in je weddenschap en dan alles verliezen. Het wedden op sport moet leuk blijven, maar het moet je niet in de problemen brengen.

Om die problemen te voorkomen, is het belangrijk dat je goed met geld om kunt gaan. Zet een budget opzij wat jij van jezelf mag gebruiken om te wedden. In het geval dat je alles verliest, moet je nog steeds de mogelijkheid hebben om gewoon zonder stress met je leven door te kunnen gaan. Zorg ervoor dat je nooit extra geld erbij pakt. Dit potje is je max en daar moet je het mee doen. Wanneer je dan geld wint, kun je wat extra geld opzijzetten. Op die manier kun je wellicht een leuk zakcentje sparen van de weddenschappen die je doet.

Wed alleen met een officiële bookmakers

Je kunt natuurlijk zo nu en dan eens een wedje leggen in je vriendengroep. Maar als je er serieus over nadenkt om te gaan wedden, dan is het belangrijk dat je dit met een bookmakers doet die ook officieel geregistreerd is. In Nederland zijn er heel veel verschillende online bookmakers die een officiële Europese licentie hebben. Daardoor weet je zeker dat ze geregistreerd zijn en dat ze gecontroleerd worden door een betrouwbare instantie. Je weet daardoor dat ze op een vertrouwde en goede manier met jouw geld omgaan en dat ze niet zomaar jouw geld kunnen ‘stelen’.

Aangezien er zoveel officiële bookmakers zijn, is het echt onnodig om bij een bookmakers te gaan die niet betrouwbaar is. Laat je hierdoor niet verleiden. Ook niet als de winstmarges zo geweldig lijken. Want hoe geweldig het misschien op het eerste gezicht lijkt, uiteindelijk kunnen ze al je geld van je afnemen omdat ze niet officieel gecontroleerd worden.

Buitensport? Kijk ook naar het weer

Een leuke insider tip, maar zo waar: kijk ook naar de weersverwachtingen. Misschien denk je wel dat een team grandioos gaat winnen, maar eigenlijk gaat het de hele dag regenen. Dan is die grandioze overwinning ineens erg onrealistisch. Wanneer je rekening houdt met de weersverwachtingen als je gaat wedden op een buitensport, heb je een steentje voor op de rest van de wedders die dit helemaal niet in acht nemen.

Hoewel de weersverwachting niet altijd ervoor zorgt dat één team opeens wint en de andere opeens compleet verliest, heeft het wel invloed op de totale score die beide partijen kunnen scoren. Met een slechte weersverwachting kun je een minder hoge score van de teams verwachten, dan wanneer het weer compleet ideaal is voor de desbetreffende sport.

Houd altijd focus!

Wanneer je gaat wedden is het handig om te focussen in plaats van dat je op alles tegelijk probeert te wedden. Een goede focus kan ook leiden tot een goed resultaat. Je kunt bijvoorbeeld focussen op een specifieke sport, zoals voetbal. Of enkel op balsporten, zoals basketbal, handbal, etc. Ook kun je ervoor kiezen om enkel op een bepaald team te wedden en hun helemaal te volgen. Door je ergens op te focussen, zal je zien dat je kennis over dit onderwerp gaat groeien en dat je langzaamaan steeds beter zult gokken. Hierdoor zal je op de lange termijn meer waard voor je geld krijgen en meer kans hebben om vaker te winnen in de weddenschap.

Verlies het plezier niet en sla niet door

Wanneer je gaat wedden op jouw favoriete sport, team of speler, dan is het belangrijk dat dit jou plezier oplevert. Wedden is namelijk niet iets wat moet, maar mag! Doe het daarom dus op een manier die leuk voor jou is. Zorg er te allen tijde voor dat je het met een officieel geregistreerd bedrijf doet, zodat jouw geld niet als sneeuw voor de zon kan verdwijnen. Daarnaast kunnen de bovengenoemde strategieën jou goed helpen om meer winst te draaien en grotere successen te behalen in jouw wedavontuur. Wij wensen je veel plezier en geluk toe!

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie