Momenteel 56 bezoekers online
Advertentie

Wedden op sport

Als u op wedden op sport kunt u verschillende soorten weddenschappen tegenkomen bij een bookmaker. Deze weddenschappen worden bij een bookmakers vervolgens in quoteringen (ook wel odds) getoond. Deze quotering vertegenwoordigd een waarde, welke je krijgt uitbetaald wanneer je voorspelling via de weddenschap correct is geplaatst. De meest voorkomende quoteringen bij bookmakers zijn decimale odds weergave. En dat is prettig, aangezien wij in Nederland over het algemeen via de decimale odds onze weddenschappen plaatsen en tevens hierop de waarde van een inzet baseren.

Waar liggen de winkansen met wedden op sport?

Het berekenen van het potentiële winbedrag dat je kan winnen met een weddenschap is op zichzelf natuurlijk een eenvoudige job. Het is dan ook veel belangrijker om te kijken naar hoe de verhoudingen liggen en hoe groot je winkansen echt daadwerkelijk zijn. Ziet de bookmaker iets over het hoofd, waardoor jij voordeel hebt bij een bepaalde voorspelling? In dat geval liggen de waardes van een quotering relatief hoger dan normaal en kan je toeslaan met jou sportexpertise. Jouw sportkennis kan dan zomaar bij het voorspellen en wedden op sportwedstrijden goud waard zijn.

Wat zijn odds (of quoteringen)?

Wanneer je je al eens eerder hebt verdiept in wedden op sport ben je hoogstwaarschijnlijk de term ‘odds’ tegengekomen. De odds staan voor de waarde van een bepaalde weddenschap en vertellen jou als speler hoeveel een inzet op een bepaalde voorspelling waard is. Hierbij geldt dat hoe lager de odds zijn, des te waarschijnlijker de uitkomst van een voorspelling. Logisch ook, want de bookmaker wilt natuurlijk zo min mogelijk geld verliezen aan zijn spelers. Wedden op sportPlaats je juist een weddenschap op een uitkomst die minder of zeer waarschijnlijk is? In dit geval zal je zien dat de bookmaker bereid is hoge waarde in odds uit te keren. De bookmaker berekend namelijk zijn kansen en voorziet niet dat zo’n voorspelling snel zal uitkomen. En hier liggen voornamelijk kansen voor de professionelere sportgokkers. Alle professionele gokkers vertrouwen namelijk op hun eigen evaluaties, ongeacht favorieten of underdogs. Het belangrijkste is om te wedden met odds die waarde vertegenwoordigen en kansen bieden voor een succesvolle voorspelling.

Odds worden in de Europese landen aangeduid in ‘decimale odds’. De odds worden bij de bookmakers als volgt aan je getoond: 1.30 of bijvoorbeeld 5.00. Je vermenigvuldigt simpelweg het door jouw in te zetten bedrag met de odds. In ons voorbeeld kom je met een €10 inzet dus met odds van 1.30 x €10 op een bedrag van €13,00 uit. En plaats je tien euro op odds van 5.00, ontvang je bij een gewonnen sportweddenschap een totaalbedrag van €50,00 bij de bookmaker.

Het is altijd een goed idee om de odds tussen bookmakers te vergelijken en daarvoor zijn er tal van online tools te vinden. Iedere bookmaker hanteert namelijk zijn eigen odds en deze kunnen dan ook behoorlijk van elkaar afwijken. En jij wilt als wedder natuurlijk voor de hoogst mogelijke odds spelen om bij een gewonnen weddenschap zoveel mogelijk geld te verdienen. Vergelijk dus altijd even de odds en ga voor de best mogelijke deal!

Kies een succesvolle strategie voor sportweddenschappen

Succesvol sportweddenschappen kost veel tijd en moeite. Het doornemen van de overvloed aan informatie die tegenwoordig beschikbaar is, kan uren en uren duren, om nog maar te zwijgen over het volgen van alle sportwedstrijden. Kennis van de betreffende sportwedstrijden en achtergronden is essentieel wil je op lange termijn succesvol zijn met wedden op sport. Bovendien zorgen moderne tv-contracten ervoor dat sportwedstrijden bijna de gehele klok rond worden gespeeld, waardoor het vrijwel onmogelijk is om alles of zelfs het meeste te volgen.

Dit leidt tot de noodzaak voor een gokker om hun strijd te kiezen en zich te specialiseren in een bepaalde sport of beter nog, een bepaalde competitie of soms zelfs een select aantal teams. Vrijwel niemand heeft de tijd om elke sport te volgen, dus het is beter om je te concentreren en de kennis op enkele competities te richten. Na de specialisatie is het gemakkelijker om goed doordachte sportweddenschappen te plaatsen en voorkom je overhaaste beslissingen. Je speelt namelijk op basis van kennis en dat geeft vertrouwen en een goed beeld over hoe een bepaalde sportwedstrijd zal verlopen.

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2021. Alle rechten voorbehouden

Cookies

Wij gebruiken simpele cookies voor de ultieme gebruikerservaring. Meer informatie