Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatie 2024: Frankrijk – Ierland

EK kwalificatie 2024: Frankrijk – Ierland

Het Franse voetbalelftal speelt tegelijkertijd met het Nederlands elftal. Terwijl onze jongens het opnemen tegen Griekenland komt Les Bleus in actie tegen Ierland. De Ieren staan nog boven Oranje en zijn zondag de tegenstander van Nederland. Frankrijk is koploper en kan zichzelf – en ons – een goede dienst bewijzen door in Parijs van Ierland te winnen. Sporttribune blikt vooruit op Frankrijk – Ierland.

Statistieken Frankrijk – Ierland

De stand in Poule B na vier speelronden is gunstig voor Frankrijk. Zij staan bovenaan. De mannen van bondscoach Didier Deschamps hebben twaalf punten uit vier wedstrijden behaald. De Grieken staan knap tweede, Ierland is derde en Nederland (pas) vierde. Oranje heeft echter nog wel maar twee wedstrijden gespeeld, vanwege haar deelname aan het Final Four in de UEFA Nations League.

In maart speelden beiden landen ook al tegen elkaar. Toen in Dublin. Het Franse elftal won met 0-1 van de Ieren. Bayern München speler Benjamin Pavard maakte in de vijftigste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Maar die ene goal was dus wel goed voor drie punten.

Didier Deschamps: “Kwalificatieduels zijn nooit makkelijk”

De Franse bondscoach en zijn team hebben het tot nu toe nog niet erg zwaar gehad in de EK kwalificatiepoule. Alle vier de wedstrijden werden gewonnen en dus staan de Franse dik bovenaan de tabel van Groep B. Toch blijft bondscoach Deschamps bescheiden en verwacht een lastige avond tegen de Ierse ploeg. “Het is nooit makkelijk. Het doel is om een zo gevaarlijk mogelijk team op te stellen voor Ierland”, aldus de ervaren coach van de Haantjes.

“We zijn bezig aan goede reeks”

Het Franse elftal speelt deze maand alleen de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland en speelt vervolgens een oefenduel tegen Duitsland. De wedstrijd tegen Ierland zal zo goed als uitverkocht zijn en dat tekent het belang. “We zijn bezig met een zeer goede reeks. Dat is lekker zeker met de twee komende tegenstanders. We treffen in eigen huis eerst Ierland en gaan vervolgens naar Duitsland voor een oefenwedstrijd tegen het Duitse elftal”, aldus bondscoach Deschamps tot slot.

Stephen Kenny: “In Epische games is niets onmogelijk”

Ierland speelt in de maand september tegen Frankrijk en Nederland. Mochten de Ieren twee zeges boeken dan zal dat een flinke boost geven in de groepsfase dat Ierland naar het EK kan leiden. Bondscoach Stephen Kenny blijft erin geloven. “Niets onmogelijk is. We moeten er gewoon voor zorgen dat we er goed op voorbereid zijn. Het zijn epische games. Tegelijkertijd is niets onmogelijk, zo denken we erover”, zegt begint bondscoach van de Ieren.

“Interessante, spannende wedstrijd”

Bondscoach Kenny verwacht dat voor de Ierse ploeg de zwaarste poulewedstrijd aanstaande donderdag in Parijs zal zijn. “We spelen tegen Frankrijk in Frankrijk. Dat wordt een erg zware wedstrijd. Naar mijn mening zal Frankrijk de groepswinnaar zijn. Er staan ons zware wedstrijden tegen Frankrijk en Nederland te wachten. Maar we hebben nog alle kansen. Het wordt een interessante en spannende wedstrijd.”

Wanneer is Frankrijk – Ierland

Het EK kwalificatieduel Frankrijk – Ierland wordt gespeeld op donderdag 7 september en begint om 20:45 uur. Het duel staat onder leiding van de Zwitser Schnyder.

Kan Ierland eindelijk revanche nemen op de Fransen nadat ze de rugbyfinale verloren? De voetballers van beide landen speelden in totaal 18 keer tegen elkaar. Frankrijk won in totaal negen van de 18 ontmoetingen met Ierland, vijf keer werd het gelijk, vier keer won Ierland. Wat wordt het nu? Voor gokken op het EK is op deze site al het e.e.a. te vinden aan voorspellingen voor gokken bij sportwedden sites met opties voor wedden op EK 2024 en vind je diverse statistieken ook van topscorers en momenteel populaire spelers. Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie