Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tips en strategieën om een professionele wielrenner te worden

Tips en strategieën om een professionele wielrenner te worden

Een professionele wielrenner heeft een bepaalde mix van vaardigheden, inzet, voorbereiding en een goed geplande carrière nodig. Je kunt een professionele wielrenner worden, maar plezier moet je eerste doel zijn tijdens het fietsen.

Professionele wielrenners strijden wereldwijd in wedstrijden zoals de Tour de France, de Giro d’Italia en andere wedstrijden om te zien welke renner en welk team het parcours in de snelste tijd kan afleggen.

Om een professionele wielrenner te worden, moet je zes dagen per week minstens twee uur per dag trainen. Als buiten fietsen te koud is, kun je thuis trainen of in een sportschool op een hometrainer. Het volgende artikel kan je helpen bij het nastreven van je doel om een professionele wielrenner te worden.

Bereid je lichaam voor

Het is goed om je lichaam voor te bereiden op professioneel fietsen. Professioneel wielrennen is meestal intensief en vereist atletisch en behendig zijn. Er zijn verschillende manieren om dit doel te bereiken.

Fiets elke dag

De hoekstenen van elke sport zijn ervaring en training. Voor een professionele wielrenner betekent dit dat hij veel kilometers op de weg moet maken. Gewoonlijk wordt vier tot zes uur per dag besteed aan training voor professioneel wielrennen. Soms is er meer tijd nodig voor kracht- en gewichttraining in de sportschool.

Sterker worden

Besteed een paar keer per week 60 minuten aan krachttraining om je spieren te versterken. De nadruk moet liggen op je kern- en beenspieren. Over het algemeen moet je echt gespierd zijn en een uitstekende conditie hebben. Oefeningen zoals lunges, leg curls en squats zijn goede voorbeelden.

Eet gezond voedsel als brandstof voor je oefeningen

Om je lichaam in goede conditie te houden tijdens de veeleisende eisen van de sport, moet je gezond eten. Om je lichaam te helpen het vol te houden, moet je ervoor zorgen dat het alle voeding krijgt die het nodig heeft, zowel thuis als tijdens de wedstrijd. Naast koolhydraten en magere eiwitten wordt een dieet met veel fruit en groenten aanbevolen.

Gebruik hulpmiddelen om je kracht te vergroten en weerstand op te bouwen

Professionele wielrenners moeten een heuvel op kunnen trappen, zelfs als hun lichaam al uitgeput is en de finish in zicht is.  Om dit soort situaties aan te kunnen, moet je werken aan het versterken van je kracht. Neem weerstand op in je fietssessies en zorg ervoor dat je binnen je ideale hartslagbereik blijft door een fietscomputer of hartslagmeter te gebruiken. Goede methoden om de weerstand te verhogen zijn bijvoorbeeld een heuvel oprijden, tegen de wind in fietsen en een grotere versnelling gebruiken.

Deelnemen aan de gemeenschap

Een profwielrenner worden houdt in dat je in contact komt met de wielergemeenschap. Je kunt alleen profwielrenner worden door deel uit te maken van een gemeenschap en dit kun je bereiken door:

Vertrouwd raken met UCI-reglementen

De meeste wielerwedstrijden worden georganiseerd door de Union Cyclist Internationale (UCI). Voordat je aan wedstrijden gaat deelnemen, moet je vertrouwd raken met de reglementen voor het soort evenement dat je wilt afwerken. Je hebt dan een duidelijker idee van wat wel en niet gepast is op het gebied van competitief fietsen.

Begin op een zo jong mogelijke leeftijd

Sluit je aan bij een middelbare school- of universiteitsteam om ervaring op te doen. Dit zal je niet alleen helpen om de vaardigheden en het doorzettingsvermogen te verwerven die nodig zijn voor succes, maar het zal je ook helpen om je reputatie in de buurt te vestigen. Je krijgt vrienden op de juiste plaatsen en de nodige voorsprong.

Fietsen naast andere mensen

Net zoals het spelen van casino spellen leuk is met vrienden, zou je het geweldig vinden om te weten dat fietsen beter is als je met vrienden bent. Je moet een fietsgroep zoeken om te trainen en willekeurige uitdagingen aan te gaan.

Onthoud dat je in een groep bent, waardoor je beter wilt presteren.

Je methode ontwikkelen

Als je blijft trainen, is het essentieel om je technieken te verbeteren. Je moet je competitieve vermogen verbeteren door aan je technieken te werken en je kunt dit bereiken door het volgende te doen:

  • Je kunt een trainer zoeken voor hulp en trainingstips.
  • Een wielrenner kan op zoek gaan naar een handleiding voor technieken.
  • Naast het fietsen moeten er fysieke oefeningen worden gedaan om een sterke kern op te bouwen.
  • Men kan zich concentreren op tijdritten. Dit helpt de timing en ademhaling in het fietsen te verbeteren.

Samenvatting

Het vergt consistentie, vastberadenheid en een sterk ondersteuningssysteem om een professionele wielrenner te worden. De meeste profrenners beginnen op jonge leeftijd met wielrennen en banen zich een weg door de rangen van hun land, waarbij ze onderweg wedstrijden winnen. Daarna worden ze opgemerkt door grotere teams, winnen ze meestal in een paar belangrijke wedstrijden en trekken ze uiteindelijk de aandacht van een World Tour-ploeg.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie