Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatie: Nederland – Griekenland

EK kwalificatie: Nederland – Griekenland

In het Philips Stadion te Eindhoven gaat het Nederlands elftal de kwalificatie voor EURO2024 vervolgen. De Oranjemannen spelen daar tegen de Grieken. Drie punten is haast noodzakelijk omdat Frankrijk nog zonder puntverlies is en zowel de Grieken als de Ieren momenteel boven Nederland staan. Dit duel kan de ranglijst behoorlijk door elkaar schudden. Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Griekenland.

Statistieken Nederland – Griekenland

Het keurkorps van Ronald Koeman weet welke belangen er komende donderdag op het spel staan als er in Eindhoven tegen Griekenland gespeeld wordt. Er moet gewonnen worden in dit thuisduel. In 2016 lukte dat niet. Toen werd een oefenduel tegen de Grieken met 1-2 verloren. Ook in 2010 verloor Oranje met 3-1 van Griekenland. Ook toen betrof het een vriendschappelijke interland.

In de huidige EK kwalificatiepoule speelde Nederland tot nu toe twee wedstrijden. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam afgelopen zomer nog uit in de Final Four van de UEFA Nations League. Oranje werd daarin vierde, maar ook in de EK kwalificatiepoule staat Nederland op de vierde plaats. Oranje haalde drie punten binnen. De eerste kwalificatiewedstrijd ging verloren tegen Frankrijk: 4-0. Van Gibraltar werd wel gewonnen: 3-0.

Ronald Koeman (bondscoach Nederland): “Het wordt niet gemakkelijk tegen Griekenland”  

Voor bondscoach Ronald Koeman betekent dit EK kwalificatie duel eindelijk weer een kans om te scoren in de poule. In juni kwam Oranje namelijk in actie tijdens de Final Four van de Nations League en moest het de EK kwalificatiereeks overslaan. Nu staat dus de thuiswedstrijd tegen Griekenland op het programma. Op papier een mooi affiche om vertrouwen te tanken bij deze herstart. “Ik kijk er erg naar uit. De sfeer is goed als iedereen in oranje is gekleed. Griekenland is een land dat de laatste tijd beter speelt en resultaten haalt. Dus dat is niet makkelijk.

Ondanks de matige start van deze EK kwalificatiereeks en de dikke nederlaag tegen Frankrijk (4-0) blijft Koeman geloven in deelname aan EURO2024: “Wij gaan er nog altijd van uit dat we zeker één of twee worden in de poule, maar zelfs als we derde worden hebben we nog een play-off aan het einde van de rit.”  

Gustavo Poyet (bondscoach Griekenland): “We blijven optimistisch”

“Elke wedstrijd is speciaal. De wedstrijd tegen Nederland is er één om naar uit te kijken. Je moet alle wedstrijden winnen om de eindfase te bereiken en dat is moeilijk, want er zijn geen zwakke tegenstander in deze poule. Maar we zijn en blijven optimistisch voor komende donderdag als we tegen Nederland aantreden. Er is altijd een kans.”

Wanneer is Nederland – Griekenland

De EK kwalificatie wedstrijd Nederland – Griekenland wordt gespeeld op donderdag 7 september. Het stadion waar beide landenteams elkaar treffen is het Philips Stadion te Eindhoven. Normaal gesproken is dit de thuisbasis van PSV, maar donderdag zal het stadion dus Oranje kleuren.

De aftrap is om 20:45 uur en na anderhalf uur voetballen plus een kwartier rust en de blessuretijd zal duidelijk zijn of de troepen van Koeman zich weer in de strijd om de tickets voor EURO2024 hebben geknokt. Volg het Nederlands elftal op weg naar het EK 2024 in Duitsland vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie