Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Kramer pakt Europese titel met speelse tien kilometer

Kramer pakt Europese titel met speelse tien kilometer

Sven Kramer heeft zijn eerste Europese allroundtitel veroverd. De TVM-rijder versloeg titelverdediger Enrico Fabris op de afsluitende tien kilometer en werd daarmee de vijfentwintigste Nederlandse winnaar. De wijze waarop Kramer vijfentwintig ronden indeelde gaf zijn klasse aan. Met bijna speels gemak reeg hij de ronden 31 aan elkaar. In de slotfase kwam Carl Verheijen dichtbij en zette Kramer even aan.

Hij perste er zomaar rondjes 29,6 en 29,2 uit voor 13.10,44, een wereldrecord op een buitenbaan. Verheijen werd tweede met 13.15,37. Fabris moest al in de één na laatste rit van start, waardoor de Nederlanders wisten wat ze moesten rijden. Kramer mocht een seconde verspelen op de 13.21,51, maar kon er eenvoudig onder. Voor Verheijen was de tijd van de Noor Havar Bokko (13.27,38) belangrijk om de derde plaats vast te houden.

Wouter Olde Heuvel en Mark Tuitert bewezen zichzelf wel een slechte dienst. Olde Heuvel kwam uit op 13.54,40 en Tuitert zelfs op 14.05,27. Door die tijden kwamen beide Nederlanders niet in de top zes van het eindklassement en zijn ze niet verzekerd van het wereldkampioenschap allround schaatsen in Heerenveen. Over een paar weken zullen er daardoor twee startbewijzen te verdienen zijn op de skate-off. Hiervoor zullen onder meer ook Rintje Ritsma en Erben Wennemars voor in aanmerking komen.

Eindstand Europees kampioenschap

1. Sven Kramer
2. Enrico Fabris (Ita)
3. Carl Verheijen
4. Havard Bokko (Noo)
5. Ivan Skobrev (Rus)
6. Eskil Ervik (Noo)
7. Tobias Schneider (Dui)
8. Mark Tuitert
9. Henrik Christiansen (Noo)
10. Wouter Olde Heuvel
11. Sverre Haugli (Noo)
12. Matteo Anesi (Ita)

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie