Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

“Aan de pokertafel wil je geen Frank de Boer zijn”

“Aan de pokertafel wil je geen Frank de Boer zijn”

‘Een Straight floppen’, ‘Raisen met het Top Pair’ en ‘je Flush hitten op de River’ zijn vernederlandse termen die steeds vaker in huiskamers en kroegen gehoord worden, door de sterke opkomst van poker de laatste maanden. Dat de populariteit van het kaartspel steeds groter wordt blijkt wel aan de aandacht die de commerciele televisiezenders er aan besteden, maar ook aan het animo voor de Everest pokermiddag met Rolf Slotboom in Hotel Arena.

Rolf Slotboom, de ‘semi-officiele’ Nederlands kampioen poker (no-limit Texas hold ‘em) gaf een gelukkig honderdtal bezoekers in een presentatie een kijkje in zijn pokerhand, waarna er een toernooitje gespeeld werd tussen de bezoekers, voornamelijk mannen in de twintig. “Ik kreeg het mailtje dat je je hiervoor kon inschrijven om middernacht, en om kwart over twaalf had ik er een teruggestuurd”, aldus Marcel uit Scheveningen, een pokeraar aan de tafel van ondergetekende. Dat je er snel bij moest zijn blijkt wel, uit de bijna 1500 inschrijvingen mocht slechts een select gezelschap ook daadwerkelijk naar de horecagelegenheid in Amsterdam komen.

De voornaamste reden om zich naar Hotel Arena te begeven bleek niet zozeer de presentatie van professional Rolf Slotboom te zijn, maar om achteraf een kaartje te leggen. “Wat zijn de prijzen van het toernooi?”, was al snel de vraag aan Rolf. Niettemin wist Slotboom de aandacht vast te houden door zijn kijk op het spel bloot te leggen. “Geluk is ook poker”, gaf de routinier toe. “Maar niet veel. Op één toernooi kan iemand geluk hebben, maar op de lange termijn win je door goed te spelen.” Belangrijke onderdelen van poker zijn volgens Slotboom onder andere: Aanpassingsvermogen, agressie en een goede hand weg kunnen gooien.

“Frank de Boer wil je niet zijn aan de pokertafel”, zegt hij uitleggend. “Je kan nog zo’n goede speler zijn, als je iedere wedstrijd een fout maakt kom je niet ver in het poker. De vergelijking met voetbal maakt hij niet toevallig: “Ik zie mezelf wel als een topsporter, en poker als een sport. Alles wat je competitief kunt doen, waar je voor moet trainen en wat je als professional kunt beoefenen, noem ik sport.”

En dat hij een professional is blijkt wel aan de vele jaren dat hij het al beoefent, en de vele uren die hij zegt erin gestoken te hebben met studeren en analyseren. Rolf Slotboom staat bekend als een berekenende speler, die puur afgaat op de statistieken. “Daardoor heb ik denk ik wel minder zenuwen. En als het fout gaat, geef ik ook nooit de schuld aan pech.” Toch staat hij onder collega-pokerspelers bekend als gelukkig, en vraagt hij nogal eens aandacht als hij tegen de dealer om een kaart schreeuwt. Zowel de kaart als de aandacht krijgt hij ook vaak, wat zijn ‘lucky image’ versterkt. “Waarom doe ik dat als ik zo op statistieken vertrouw… Ja, daar zit wel wat in”, zegt hij lachend. “En toch doe ik het al jaren.”

Voor het toernooi die volgde gaf hij als tip: “Van de tien tafels gaan alleen de winnaars door naar de finaletafel, dus alleen de winst telt. Oftewel: hard rammen, agressief spelen. Aan een tweede plaats heb je niks.” Voor ondergetekende en 96 andere deelnemers mocht het niet baten, maar de pokerverslaving lijkt er niet minder van geworden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie