Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Een vooruitblik naar de Olympische Spelen in 2024

Een vooruitblik naar de Olympische Spelen in 2024

Nu het WK voetbal achter ons ligt, blikken we alvast vooruit naar de Olympische Spelen in 2024. Het sportevenement wordt deze keer gehouden in Parijs. De openingsceremonie vindt plaats op 26 juli. De sluiting is op 11 augustus 2024. We kunnen gaan genieten van meer dan 32 verschillende sporten waaronder 4 nieuwe. Welke wedstrijdlocaties worden er gebruikt en wat kunnen we verwachten van de Olympische Spelen 2024 in Parijs?

32 sporten waaronder 4 nieuwe disciplines

Tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs kunnen we ook gaan genieten van 4 nieuwe sporten. Niet alleen in de Franse hoofdstad zelf, maar natuurlijk ook op televisie en online. 

 De nieuwe Olympische sporten die we kunnen verwachten zijn breakdancing, golfsurfen, sportklimmen en skateboarden. Met uitzondering van breakdancing, hebben we de nieuwe sporten ook al in actie gezien tijdens de OS van 2020 in Tokio. Breakdancen is een nieuwe sport op de Olympische Spelen, maar is al wel eerder toegevoegd aan de Jeugdspelen. 

Dat betekent dat je dus ook kunt wedden op deze nieuwe disciplines. Op deze website vind je de beste bookmakers van het moment, zo blijf je op de hoogte van nieuws én sportweddenschappen. 

Iconische stadions en nieuwe sportpaleizen in Parijs

Hoewel je anders zou vermoeden, is de Franse stad eigenlijk heel geschikt voor het houden van dit soort grote sportevenementen. De stad is namelijk compact en kan worden opgedeeld in 2 compartimenten. Opgedeeld door de rivier de Seine. Het is uniek te noemen dat de meeste sportlocaties zich in- of heel dicht bij het centrum bevinden. In elk geval ligt het Olympisch dorp slechts 10 kilometer van het centrum én maar 2 kilometer van het Stade de France. Ook dit stadion wordt een belangrijke locatie voor diverse Olympische sporters.

Het is leuk om te vermelden dat er slechts 2 nieuwe locaties hoeven worden gebouwd. Dat is nog eens duurzaam organiseren dus. Voor het organiseren van de meeste wedstrijden maakt de organisatie gebruik van iconische locaties. De Roland-Garros stadions worden gebruikt voor sportwedstrijden zoals tennissen, boksen, rugby en basketbal. De voetballers komen vooral in actie in het Parc des Princes. Dit stadion werd ook gebruikt tijdens het E.K in 2016. Saint Quentin en Saint Yvelines wordt de thuishaven voor baanwielrennen. Wielrenners mogen hun talent laten zien rondom de iconische Champs-Elysees.

Paardensport in de tuin van Versaille en 2 nieuwe sportlocaties

Ook de paardensport is een onderdeel van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De wedstrijden, zoals dressuur en springen, worden verreden in de tuinen rondom het Kasteel van Versaille. Daarnaast bouwt Parijs nog 2 nieuwe indrukwekkende locaties. Naast het Stade de France wordt het Aquatics Centre gerealiseerd voor de zwemsporten van de OS. De Paris Arena II is ook een nieuwe locatie met ruim 8000 zitplaatsen voor bezoekers. Op deze locatie worden onder andere de badmintonwedstrijden georganiseerd.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie