Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympische Spelen: Veel Nederlanders in actie tijdens weekendwedstrijden

Olympische Spelen: Veel Nederlanders in actie tijdens weekendwedstrijden

Al tijdens de eerste dagen op de Olympische Spelen in Tokyo zijn er veel Nederlanders in actie gekomen. De handboogschutters Steve Wijlers en Gabriela Schloesser  pakten de eerste medaille voor Team NL: zilver in de gemengde landenwedstrijd. Bauke Mollema werd vierde in de wegrit wielrennen. Bij het judo werd net geen brons gepakt door Tornike Tsjakadoea onder de 60 kilogram. Bij het roeien, badminton, tennis, turnen, dressuurpaarden en zwemmen werden diverse halve finale en finaleplaatsen behaald. De hockeyheren, beachvolleyballers en 3×3 basketballers begonnen minder goed. Wat is het programma voor de komende dagen?

Nederlanders in actie tijdens wegrit wielrennen dames

Nadat de mannen zaterdag al hun medaillerace afwerkten zijn zondag 25 juli de dames aan de beurt. Nederland heeft met Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen (titelverdediger) en Marianne Vos drie sterke ijzers in het vuur. De algehele verwachting is dat de Oranje vrouwen minimaal één medaille zullen behalen tijdens dit onderdeel. De concurrentie komt vooral uit de VS, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Bij de mannen ging de winst naar Richard Carapaz uit Ecuador. Tweede werd de Belg Wout van Aert en de bronzen plak ging naar Tourwinnaar Tadej Pogacar.

Nederlanders in actie in hockeytoernooi

De hockey mannen en vrouwen kwamen op de eerste dag al direct in actie. De mannen verloren met 3-1 van België en mogen zondag proberen die nederlaag weg te poetsen door wél van Zuid Afrika te winnen. De dames begonnen hun olympische toernooi tegen India. Zij komen maandag weer in actie tegen Ierland.

Overige Nederlanders

Zondag komen namens Team NL ook sporters in de disciplines 3×3 basketbal, badminton, beachvolleybal, boksen en handbal in actie. De Nederlandse handbaldames zijn favorieten voor een medaille en starten tegen thuisland Japan.

Ook het kanotoernooi gaat van start. De dressuurruiters vervolgen hun olympische toernooi, terwijl er bij het roeien weer diverse Nederlandse boten door het water gaan varen. Schermen, tennis, turnen, zwemmen en zeilen zijn de andere sporters waar Nederlanders in actie zullen komen zondag. Bij het zeilen zijn Kiran Badloe, Lilian de Geus en Marit Bouwmeester topfavorieten voor goud.

Programma maandag 26 juli

Op maandag wordt het weer genieten geblazen voor Nederlandse sportliefhebbers. De 3×3 basketballers spelen dan opnieuw in Tokyo en ook de Nederlandse badmintonners gaan proberen zoveel mogelijk punten te slaan met de olympische shuttle.

Ook bij het boogschieten worden er medailles uitgereikt. Bij dat onderdeel maken ook enkele landgenoten kans op eremetaal. Zoals gezegd komt ook het dameshockeyelftal weer in actie. Daarnaast is het uitkijken naar Judo, kano, kajak, mountainbike, scherm- en skateboardtoernooi. Bij het schieten en schoonspringen worden ook medailles uitgereikt. Daar komen echter geen landgenoten in actie. Tafeltennis, waterpolo, zeilen en zwemmen sluiten het programma van de derde sportdag op de Olympische Spelen 2020 af.

Volg de Olympische Spelen in Tokyo vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie