Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympisch weekendprogramma: wie komen er zaterdag en zondag in actie?

Olympisch weekendprogramma: wie komen er zaterdag en zondag in actie?

Kan Oranje de medailleoogst dit weekend nog wat verhogen? Er komen diverse landgenoten in actie die vooraf kanshebber zijn voor eremetaal en zelfs voor de Olympische titel. Sporttribune houdt haar supporters op de hoogte van de komende sportevenementen op zaterdag en zondag. Naar welk evenement kijk jij uit in dit Olympisch weekendprogramma? 

Olympisch weekendprogramma: wie konen er zaterdag in actie?

Op zaterdag een vol programma voor TeamNL. Vooraf is de medal race voor RS:X windsurfers Kiran Badloe het belangrijkste. De in Lelystad geboren Badloe is op basis van zijn resultaten in de eerste twaalf races al zeker van goud. Hij moet ‘alleen’ nog even starten, niet gediskwalificeerd en finishen in de medaillerace van zaterdag. Lukt hem dat? Dan is Badloe Olympisch kampioen en volgt hij Dorian van Rijsselberghe op. Badloe is dan tevens de allerlaatste Olympisch kampioen in die klasse. In Parijs 2024 wordt het onderdeel geschrapt en vervallen door het foil plankzeilen.

Ook op zaterdag de laatste race voor Lilian De Geus. De Nederlandse deelneemster bij het RS:X windsurfen voor vrouwen. De Geus heeft nog een waterkansje op eremetaal.

Bokster Fontijn is haar Spelen goed begonnen. Zij bokst dit weekend weer en gaat proberen zaterdag een finaleplaats dichterbij te brengen in de partij die ze gaat boksen.

De handbaldames plaatste zich al voor de kwartfinales, maar worden zaterdag pas echt goed getest als ze tegen Noorwegen spelen. Noorwegen is de gedoodverfde favoriet voor goud in Tokyo.

De judo landenwedstrijd is ook interessant voor Oranje. We maken daar namelijk kans op een medaille al zijn Japan, Brazilië en Frankrijk de echt grote kanshebbers op

Olympisch weekendprogramma: Wie komen zondag in actie?

Voor zeilster Marit Bouwmeester wordt zondag een belangrijke dag. Ze leek deze week kansloos voor prolongatie van haar Olympische titels maar in de laatste races voor de medalrace viel alles ineens toch haar kant op. Ze staat nu tweede met zeven punten achterstand op de Deense Rindom. In de medalrace van zondag tellen de punten dubbel.

Bouwmeester: “Ik heb zeker kans op een medaille”

“Natuurlijk waren de emoties hoog na donderdag, maar je weet dat er nog een dag komt en met weinig wind veel mogelijk is. Ik wist al dat er nog veel inzat en dat de concurrentie ook fouten zou maken. De medalrace wordt spannend, alles staat dicht op elkaar, maar ik heb kans om een medaille te pakken.”

Ook de 49erFX klasse lijkt goed te verlopen voor TeamNL Bekkering/Duetz staan eerste na 9 races en zullen ook dit weekend in actie komen in een poging die leidende positie vast te houden.

In het Olympische zwembad hopen onze landgenoten vooral in de estafette dames en heren medailles te kunnen scoren. In de andere finales liggen de medaillekansen een stuk lager voor TeamNL. De fraaie resultaten van Arno Kamminga hebben de ploeg in elk geval een boost gegeven. Wellicht kunnen Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Thom de Boer verrassen.

De andere onderdelen waar landgenoten in actie komen zondag zijn: waterpolo, atletiek en baanwielrennen. Hier worden nog geen finales gehouden en blijven de medailles dus nog even in het doosje.

Volg al het actuele Olympische nieuws, programma’s en uitslagen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie