Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wie wint de Rugby Six Nations 2021?

Wie wint de Rugby Six Nations 2021?

Vrijdagavond wordt de laatste wedstrijd in de Rugby Six Nations 2021 gespeeld. Wales leek afgelopen weekend op weg naar de eindzege, maar zag in de extra tijd Frankrijk alsnog de winst pakken. Hierdoor valt de beslissing vrijdag als Frankrijk en Schotland tegenover elkaar staan. Een prachtige apotheose van het belangrijkste rugbytoernooi ter wereld!

Rugby Six Nations 2021

Het Rugby Six Nations toernooi bestaat in de huidige vorm sinds 2000, maar er wordt al sinds 1883 gespeeld in een zeslandentoernooi. In 2000 werd Italië erbij gehaald en ging Ierland als all Ireland-combinatie spelen (Noord-Ierland en de Ierse republiek samen). Sindsdien bestaat het Six Nations toernooi uit de volgende zes landen: Engeland, Frankrijk, Schotland, Ierland, Italië en Wales. De Rugby Six Nations 2021 is de 22e editie met deze landen als deelnemers.

Houdini act van Fransen

Engeland begon deze cyclus als titelverdediger, maar inmiddels is bekend dat de Engelsen hun titel niet zullen prolongeren. Wales is koploper en leek afgelopen weekend al de titel binnen te halen. Met een 28-30 voorsprong gingen beide ploegen de extra tijd in. Slechts een paar minuten had Frankrijk om de score om te buigen, maar Wales was heer en meester dus dat ging niet gebeuren, toch? Maar de Franse equipe deed in extremis wat niemand nog verwachte: in de allerlaatste minuut scoorde Brice Dulin: 32-30. Hiermee ontglipte Wales de Grand Slam (alle teams verslaan in één Six Nations toernooi) én de eindzege voor 2021.

Frankrijk of Wales

Hierdoor kan Frankrijk de titel nog steeds winnen. Het moet dan aanstaande vrijdag winnen en minimaal vier try’s scoren om het bonuspunt binnen te halen. Lukt ze dat niet: dan is de titel alsnog voor Wales! Schotland maakt geen kans meer op de titel, net als de overige landen trouwens. Er zijn nog twee kanshebbers: Frankrijk en Wales.

Twee winnaars Rugby Six Nations 2021?

Als Frankrijk een bonuspuntoverwinning op Schotland behaalt met exact 20 punten en uit exact vijf pogingen scoort, dan zouden de twee landen gelijk zijn wat betreft punten, puntenverschil en gescoorde pogingen. Op dat moment zou de Guinness Six Nations-titel voor het eerst sinds 1988 worden gedeeld. In dat jaar eindigde, toevallig of niet, Frankrijk en Wales precies gelijk en ontvingen beide de Nations-kroon.

Franse bondscoach: “Rugby in zijn puurste vorm”

De Franse bondscoach Philippe Saint-André sprak na de verbluffende zege op Wales van een historische avond: “Hier schrijven we geschiedenis. Vanavond heb ik rugby in zijn puurste vorm gezien, kenmerkend voor het Six Nations toernooi. Hopelijk wordt de geschiedenis vrijdag nog een beetje mooier!”

Bookmakers

Bij de online bookmakers is Wales nog altijd het land dat de meeste kans maakt op de titel x1,83 keer je inzet, terwijl bij een Franse eindzege in dit Six Nations toernooi x2,50 keer het ingelegde wedbedrag wordt uitgekeerd! Check onze rubriek Beat the odds voor actuele wedtips bij de diverse bookmakerskantoren!

De slotwedstrijd in de Rugby Six Nations 2021 Frankrijk – Schotland wordt gespeeld op vrijdag 26 maart en begin om 20:00 uur in Stade de France, Parijs. In Nederland wordt de wedstrijd live uitgezonden via Ziggo Sport TV en via diverse livestreams.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie