Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederland op jacht naar ticket voor WK cricket 2023

Nederland op jacht naar ticket voor WK cricket 2023

Het Nederlandse team is momenteel in volle vaart aan het jagen op een ticket voor het WK cricket 2023. De Oranje mannen wisten in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi indruk te maken, door als tweede te eindigen in Groep A. Hierdoor is Nederlands nog altijd in de race om in oktober deel te mogen nemen aan de wereldkampioenschappen cricket.

Statistieken WK Cricket 2023

Het WK cricket 2023 is wereldwijd één van de grootste sportwedstrijden. Het mag gerust in één adem genoemd worden met Wimbledon, de Tour, Six Nations rugby, de Super Bowl en de UEFA Nations League.

Mocht Nederland er tijdens deze kwalificatie in slagen zich te plaatsen, dan mag dat dan ook als een prestatie van formaat worden beschouwd. De zege op de West-Indies, tweevoudig wereldkampioen en één van de toplanden in het cricket, was dat ook al. De overwinning die Oranje behaalde – na een 374-374 gelijke stand in de Super Over is nu al historisch te noemen. De winst ging dan ook in rap tempo de wereld over. Als Nederland daadwerkelijk het WK haalt, dan is de sensatie compleet!

Ryan Cook (bondscoach Nederland): “Geen verschil tussen kwalificaties en WK”

Oranje neemt de punten van de opzienbarende zege mee naar de tweede ronde. Het team van bondscoach Ryan Cook treft daar Schotland, Sri Lanka en Oman. “Ik zei tegen de jongens dat er geen verschil is tussen naar het WK gaan en de kwalificatiewedstrijden. Er is maar één manier om daar te komen en dat is via de kwalificaties. We hebben het geluk dat we vorig jaar goed hebben gespeeld op de T20 World Cup en ons direct hebben gekwalificeerd (voor de volgende editie), wat ongekend is in de Nederlandse cricket”, vertelde Cook aan DutchNews.

Geweldige ervaringen

“Nadat we hier vorig jaar bij de T20 WK-kwalificatiewedstrijden hebben gespeeld, weten we dat alle teams goed zijn op hun dag en hun recht hebben verdiend om hier te zijn. Het is duidelijk dat we een goede exposure kregen tegen enkele van de grote teams in de Super League en op de T20 World Cup. Daarmee hadden we ook een aantal geweldige ervaringen met spelen voor menigten en allerlei verschillende omstandigheden over de hele wereld.

Super Six

Door de historische zege op de West-Indies plaatste Nederland zich voor de Super Six. De beste twee in deze ronde gaan naar het WK. “De zeges uit de eerste ronde leggen geen extra verwachtingen aan ons op, we willen de beste cricket spelen die we kunnen spelen met de combinaties die we tot onze beschikking hebben. Er is een goede speelstijl waar we in geloven en als we zo kunnen spelen, denken we dat we elk team in deze competitie kunnen verslaan.”

Wanneer is de WK cricket 2023 kwalificatie

De tweede ronde in de WK cricket 2023 kwalificatie begint op vrijdag 30 juni als Nederland het opneemt tegen Sri Lanka. Op 3 juli speelt Oranje dan tegen Oman en op 6 juli volgt de confrontatie met Schotland. Alle wedstrijden worden in Zimbabwe afgewerkt.

Mocht Nederland de finale halen, dan gaat het dus naar het WK en mag het voor winst in de kwalificaties op 9 juli nog in actie komen om zodoende ook nog een gunstige WK loting te versieren.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie