Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Diamond League meeting Gateshead

Diamond League meeting Gateshead

Dit weekeinde wordt dan eindelijk gestart met de Diamond League. Deze serie van prestigieuze atletiekmeetings werd vanwege de coronacrisis telkens verplaatst. Lange tijd leek de opening van het Diamond League seizoen in Rabat plaats te gaan vinden, maar uiteindelijk ging ook die meeting niet door. De wereldtop in de atletiekwereld verzamelt zich nu zondag 23 mei voor de Diamond League meeting Gateshead in Groot-Brittanië.

Diamond League meeting Gateshead

Het is de eerste keer sinds 2010 dat er een Diamond League meeting Gateshead op de internationale atletiekkalender staat. In 2010 veranderde de naam van de atletiekseries van Golden League naar Diamond League.

Het programma start met de 100 meter vrouwen, gevolgd door het hoogspringen voor vrouwen. Daarna komen de eerste mannen in actie. Ook zij openen dit toernooi met de 100 meter sprint en het verspringen voor de heren.

Nederlandse deelnemers

Door de reisbeperking die nog altijd gelden doen er vooral Britten mee in Gateshead, maar er zullen ook enkele internationale toppers afreizen naar Engeland. Onder hen ook enkele landgenoten. De eerste Nederlander die zondag 23 mei in actie komt is Jamile Samuel, die in de tweede heat van honderd meter voor vrouwen zal starten. Ze neemt het daarin onder meer op tegen de Amerikaanse Richardson, die met een supersnelle beste seizoentijd van 10,72 naar Gateshead komt.

Na het optreden van Samuele is het tijd voor de 400 meter voor vrouwen. Ook hier Nederlandse deelname met Lieke Klaver en Lisanne de Witte. Rond half-8 in de avond is het tijd voor de 100 meter horden. Hieraan neemt onze landgenoot Zoë Sedney deel met een entry tijd van 13,26 is ze wel de langzaamste loper in het deelnemersveld van acht. De Britse Cindy Sember is in haar thuisland de snelste deelneemster op dit onderdeel met 12,53 op de klokken.

Op de 5000 meter voor mannen gaat de Nederlander Mike Foppen proberen hoge ogen te gooien. Hij start als één van de favoriet, maar topfavoriet is de Keniaan Nicholas Kipkorir Kimeli (PB 12:51,78).

Wereldtopper Jakob Ingebrigtsen eyecatcher op Diamond League meeting Gateshead

Nog voordat Foppen op de baan staat, vindt één van de topnummers van deze Diamond League meeting Gateshead plaats als de Noor Jakob Ingebrigtsen die 1500 meter betwist. Ingebrigtsen, die vorig jaar zijn eerste overwinning behaalde op het Diamond League-circuit in Brussel, loopt in Gateshead zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Een van de meest bekende atleten ter wereld, de 20-jarige Ingebrigtsen, is de Europese recordhouder op deze afstand met 3: 28,68 die vorig jaar in Monaco werd behaald. En hij is de regerend Europees kampioen op 1500 en 5000 meter. Ingebrigtsen: “Ik heb een paar jaar geleden een geweldige tijd gehad met racen in Glasgow tijdens de Europese indoorkampioenschappen. Ik heb ook een paar keer gelopen in het Olympisch Stadion in Londen. Dus ik hoop op een nieuwe goede ervaring in Groot-Brittannië bij de Diamond League in Gateshead.”

Aanloop naar Olympische Spelen Tokyo

“Ik heb de laatste tijd hard getraind, maar ik vind het leuk om mezelf te testen in wedstrijden. Deze meeting wordt een goede race om te zien waar ik sta in de aanloop naar de Olympische Spelen.”

Voor de ultieme online sportbeleving moet je bij Sporttribune.nl zijn: alle nationale en internationale topsport vanaf de eerste rij, gewoon vanuit je eigen huis! Ook voor het laatste atletieknieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie