Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

NBA finales 2021 naderen climax

NBA finales 2021 naderen climax

In de Verenigde Staten is niet het EK voetbal, de Tour de France of de aankomende Olympische Spelen het grootste sportnieuws. De Amerikanen zitten daar allemaal de buis gekluisterd voor de NBA finales 2021. De NBA is grootste en belangrijkste basketbalcompetitie ter wereld. In de maand juli worden altijd de finales afgewerkt. Dit keer gaat die finale in een best-of-7 tussen de Milwaukee Bucks en de Phoenix Suns.

NBA finales 2021

Vorig seizoen wonnen de Los Angeles Lakers deze prestigieuze sportcompetitie. Dit jaar wisten de Lakers de finale niet te halen. Hierin spelen de kampioenen van de Eastern en Western Conference tegen elkaar om de landstitel. De Milwaukee Bucks behaalde voor het eerst in de clubgeschiedenis deze eindstrijd. De Phoenix Suns wisten dit al eerder te doen en wonnen toen ook de NBA titel. Dit was echter al in de jaren ’70.

Favoriet NBA Finales 2021

De Milwaukee Bucks versloegen de grote favorieten om de NBA-titel, de Brooklyn Nets, en staan ​​nu voor het eerst sinds het seizoen 1973-74 in de NBA Finals. De Nets hadden te maken met blessures van Kyrie Irving en James Harden, maar Giannis Antetokounmpo en de Bucks versloegen de ploeg van Kevin Durant om vervolgens door te stoten naar de finale van de Eastern Conference. Daarin versloegen ze vervolgens de Atlanta Hawks in zes wedstrijden en wonnen Games 5 en 6 op indrukwekkende wijze zonder sterspeler Antetokounmpo!

Antetokounmpo bepalend

Giannis Antetokounmpo keerde terug voor Game 1 van de finale en leek niet te worden gehinderd door zijn geblesseerde knie, met 20 punten met 17 rebounds. Hij was nog beter in Game 2, met 42 punten en 12 rebounds, gevolgd door een prestatie van 41 punten in Game 3. In Game 4 was het de beurt aan Khris Middleton om te stralen. Middleton behaalde 40 punten in die Game.

Kansen voor de Phoenix Suns

Voor de Phoenix Suns zou het NBA-kampioenschap een absoluut hoogtepunt betekenen. Afgezien van het feit dat de Suns goed uitgerust waren op weg naar de serie en de Bucks een groot vraagteken hadden rond hun beste speler, waren de Suns tot nu toe gewoon beter dan de Bucks in deze play-offs.

Bij de NBA-finale stond Phoenix op de tweede plaats in het velddoelpuntpercentage van alle play-offteams, zijn ze veel beter in het schieten van driepunters en beter gerangschikt in de play-offs percentages aangaande vrije worpen, assists percentages en het algehele scoringspercentage.

Kansen voor de Milwaukee Bucks

De Bucks zijn daarentegen beter in het pakken van de rebound. Het zal niet gemakkelijk zijn voor de Suns om te scoren tegen de Bucks. Milwaukee het beste verdedigende team dat de Suns hebben ontmoet in deze play-offs. Maar als sterspelers Chris Paul en Devin Booker hun scorende touch vinden. dan moeten de Bucks deze klus kunnen klaren.

De Bucks hebben verschillende verdedigers van het hoogste niveau in Antetokounmpo, Middleton, Brook Lopez, Jrue Holiday en P.J. Tucker. Hoe die spelers spelen tegen de Phoenix Suns sterren Chris Paul, Deandre Ayton en Devin Booker zal waarschijnlijk de uitkomst van deze NBA finale series gaan bepalen.

Speelschema NBA finales 2021

De eerste twee games werden gewonnen door de Phoenix Suns (118 – 105 in Game en 118 – 108 in Game 2). Daarna wisten de Bucks tweemaal achter elkaar te winnen (120 – 100 in Game 3 en 109 – 103 in Game 4). Het staat dus nu 2-2. Hierdoor moeten er sowieso nog twee wedstrijden gespeeld worden. De eerste hiervan zal op zaterdag 17 juli worden gespeeld. De zesde Game wordt dinsdag 20 juli afgewerkt en mocht het nodig zijn, dan volgt er een beslissende slotwedstrijd op donderdag 22 juli.

Volg al het basketbal en NBA nieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie