Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Pakt Rafael Nadal zijn zesde toernooizege bij de ATP Madrid 2021?

Pakt Rafael Nadal zijn zesde toernooizege bij de ATP Madrid 2021?

De Spaanse toptennisser Rafael Nadal jaagt deze week op zijn zesde toernooizege op het APT toernooi van Madrid. Nadal won al vijf keer in de hoofdstad van zijn geboorteland. Bovendien is de nummer twee van wereld in topvorm. Vorige week zegevierde hij nog op het ATP toernooi van Barcelona. Gaat hij deze week in Madrid het halve dozijn toernooizeges bij dat toernooi volmaken?

Rafael Nadal: “Toernooizege Barcelona goed voor zelfvertrouwen”

Nadal moest het begin van dit seizoen gedeeltelijk missen door blessures en de toen geldende reisbeperkingen. De inmiddels 34-jarige Spanjaard komt volgens eigen zeggen echter steeds beter in vorm: “Barcelona was een belangrijke week voor mij. Zonder vanaf het begin mijn best te hebben gespeeld, was ik in staat om gepassioneerd te zijn, positief te blijven en de uitdaging aan te gaan en bovendien ook nog te proberen wedstrijden te winnen”, zei Nadal. “Ik heb weer een belangrijke titel in mijn carrière kunnen behalen. Dat is belangrijk voor mijn zelfvertrouwen.”

“Ik geloof echt dat het winnen van dit soort toernooien als je niet zo goed speelt, een groot verschil kan maken voor de volgende toernooien. Ik heb het gevoel dat dat een positieve week was. Nu is het weer een nieuwe week en ik hoop klaar te zijn voor de ATP Madrid 2021.”

Nadal: “ATP Madrid is een heel moeilijk toernooi”

Hoewel Nadal al vijf keer de finale winnend wist af te sluiten in Madrid (2005, 2010, 2013, 2014 en 2017) zegt hij over dit graveltoernooi dat het één van de moeilijkste wedstrijden op de ATP-kalender is: “De ATP Madrid is één van de moeilijkste toernooien op gravel voor mij, weet iedereen. Maar tegelijkertijd is het een van de meest emotionele gebeurtenissen voor mij, om zo vlakbij huis te spelen”, aldus Nadal dit weekeinde. “We krijgen de kans om weer met een publiek te spelen. Dus dat betekent veel voor mij. Ik ben superblij hier weer te zijn, want ik had hier enig succes, mag ik toch wel zeggen? Ik had een aantal zeer goede toernooien in het verleden hier. Daarom ben ik opgewonden om terug te zijn en ik hoop deze week goed te spelen.”

Openingspartij ATP Madrid tegen opvolger?

Nadal opent het toernooi waarschijnlijk tegen zijn potentiele opvolger. De 17-jarige Spaanse supertalent Carlos Alcaraz, lid van het NextGenATP-team. Alcaraz moet dan in de eerste ronde (maandag 3 mei) wel afrekenen met Adrian Mannarino. De partij tussen Nadal en Alcaraz wordt echter nu al in Spanje aangekondigd als de wedstrijd tussen de huidige en de toekomstige kampioen.

Andere kanshebbers ATP Madrid

Naast Nadal, doen ook toppers als Daniil Medvedev, Andrey Rublev en Stefanos Tsitsipas een gooi naar de eindzege op het ATP Madrid 2021 graveltoernooi. Nadal zal zijn zesde toernooizege dus zeker niet cadeau krijgen. De concurrentie is stevig en gemotiveerd. Eind deze maand staat immers Roland Garros op de agenda en de toppers willen zoveel mogelijk speelminuten op gravel scoren om straks in Parijs hoge ogen te gooien.

Volg al het tennisnieuws via de sportnieuwspagina’s op Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie