Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: ATP Rosmalen 2023

Tennis: ATP Rosmalen 2023

Direct na Roland Garros gaan de blikken in de internationale tenniswereld op Wimbledon. En dat betekent tennissen op gras. In Rosmalen worden de eerste graswedstrijden gespeeld tijdens het ATP Rosmalen 2023. Wie wint dit Nederlandse ATP Tour toernooi en gaat met veel vertrouwen richting het Grand Slam toernooi van Wimbledon? Sporttribune.nl blikt vooruit op het ATP tennistoernooi van Rosmalen.

Statistieken ATP Rosmalen 2023

Er doen dit jaar in totaal 28 mannen mee aan het enkelspel in Rosmalen. De Nederlanders Richard Krajicek (1994 en 1997) en Sjeng Schalken (2002 en 2003) wonnen beiden het toernooi tweemaal. Verder won de Nederlander Tim van Rijthoven verrassend het toernooi in 2022, de eerste editie na twee afgelastingen door COVID-19.

Van Rijthoven doet dit jaar niet mee en dus zijn de ogen gericht op de buitenlandse topper in het deelnemersveld. Daniil Medvedev is als eerste geplaatst, terwijl Jannik Sinner zijn grootste uitdager lijkt. Vanuit Nederlands perspectief is het vooral kijken naar de verrichtingen van Tallon Griekspoor en wildcard spelers Gijs Brouwer. Botic van de Zandschulp speelt net als Van Rijthoven niet mee vanwege een blessure.

Daniil Medvedev: “Geen Wimbledon, dat is heel jammer”

De deelname van Daniil Medvedev, afkomstig uit Rusland, is opmerkelijk. De speler is namelijk niet welkom op Wimbledon, maar dus wel in Rosmalen. Medvedev wil er zelf weinig woorden aan vuil maken aan de vooravond van zijn optreden in Nederland. “Er is al genoeg over politiek gesproken. Maar het is jammer. Ik houd van Wimbledon, het is natuurlijk een heel speciaal toernooi. Qua resultaten is het grappig genoeg nog mijn slechtste ‘slam’, dus ik wil er ook graag spelen om er een betere tennisser te worden. Want ik denk dat ik het potentieel heb om er ooit te winnen.”

“Rosmalen qua faciliteiten รฉรฉn van beste toernooien”

Medvedev speelt ondanks het niet afreizen naar Londen nog drie grastoernooien. Rosmalen is volgens hem daarvan de mooiste. “Ik pakte hier ooit mijn 1e overwinning in de ATP. Het toernooi is niet veranderd sinds de 1e keer dat ik hier kwam. Ik weet nog dat ik ook Alexander Zverev hier eens heb verslagen. Ik houd van de kalme sfeer die hier hangt en qua faciliteiten is het 1 van de beste toernooien om aan mee te doen.”

Wanneer is het ATP Rosmalen 2023

Het ATP Rosmalen begint op maandag 12 juni aan haar hoofdtoernooi. De hele weken zullen zowel de heren als dames spelen om een plekje in de finale. De finale van het ATP toernooi zal op zondag 18 juni plaatsvinden.

Volg de Libรฉma Open 2023 in Rosmalen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal voor je dagelijkse dosis sportnieuws en reacties vanuit de sportwereld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie