Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorbereidingen Wimbledon in volle gang tijdens ATP toernooi Queens en Halle

Voorbereidingen Wimbledon in volle gang tijdens ATP toernooi Queens en Halle

Deze week wordt er door de toptennisser in de wereld de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor het derde Grand Slam toernooi van dit jaar: Wimbledon. Op het ATP toernooi Queens en in Halle verzameld de wereldtop zich om zichzelf klaar te stomen voor dit grastoernooi. Zowel in Queens als in Halle wordt er ook op gras getennist. Sporttribune.nl kijkt vooruit na Wimbledon 2023!

Statistieken ATP toernooi Queens

Het ATP toernooi Queens is 133 jaar geleden in het leven geroepen toen in 1890 de eerste editie van het London Athletic Club Open Tournament werd georganiseerd op Stamford Bridge, Fulham (Londen). Nog altijd wordt er op The Queen’s Club gespeeld en de wereldtop weet jaarlijks de weg te vinden naar dit prestigieuze ATP 500 toernooi.

Het wordt de 124e editie en bij de winnaars zitten heel veel grote namen: Rod Laver, John McEnroe, Boris Becker, Pete Sampras, Rafael Nadal en Andy Murray zijn slechts enkele toppers die in Queens de eindzege wisten te grijpen. Carlos Alcaraz (ATP-1) staat nu op pole position om de titel in 2023 te pakken.

ATP Halle

Ook in het Duitse Halle is inmiddels een mooie traditie ontstaan. Dit ATP 500 toernooi bestaat sinds 1993 en is vergeleken met Queens dus piepjong. Toch is de erelijst van de Halle Open ook indrukwekkend te noemen. Vooral de tien eindzeges voor Roger Federer zijn opvallend. De Zwitser voelt zich duidelijk thuis op de banen van het Gerry Weber Stadion in Halle (Westfalen).

Afgelopen jaar was Federer niet van de partij, vanwege het ontbreken van een COVID vaccinatie. De Pool Hubert Hurkacz zag zijn kans schoon en wist de toernooizege te pakken door Daniil Medvedev in de finale met 6-1, 6-4 te verslaan.

Tallon Griekspoor: “Mooiste week uit mijn loopbaan”

Namens Nederland is Tallon Griekspoor momenteel het goudhaantje. Hij won het ATP Rosmalen vorige week en staat ook in Halle op de baan. Hij probeert daar zijn goede vorm door te trekken om zo te kunnen vlammen op Wimbledon: “De zege in Rosmalen heeft gezorgd voor de mooiste week uit mijn loopbaan. Het publiek was fantastisch en het spelen op gras bevalt mij ook steeds beter.”

Gravelbijter

Die laatste opmerking is opmerkelijk omdat Griekspoor lange tijd bekend stond als gravelbijter, maar dat verhaal kan volgens de tennisser zelf nu de prullenbak in. “Op Roland Garros ben ik er enigszins onder bezweken, eerlijk gezegd. Dat idee van dat favoriete gravel is een beetje van de baan. Laat Wimbledon maar komen”, aldus de hoogste geklasseerde Nederlander op de ATP ranglijst van dit moment. Griekspoor is in Halle gestart als nummer 29 van de wereld.

Wanneer is het ATP Queens en Halle

De ATP 500 toernooien van Queens en Halle worden beide deze week afgewerkt. De finales van allebei de grastoernooien zijn dan ook op dezelfde dag: zondag 25 juni. Wie worden de opvolgers van Hurkacz (Halle) en Matteo Berrettini (Queens)? In Queens is de nummer één van de wereld Carlos Alcaraz de topfavoriet, in Halle is die eer weggelegd voor Daniil Medvedev.

Volg het vanaf de baseline via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je ook voorbeschouwingen leest op alle toptennistoernooien op de ATP Tour!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie