Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wimbledon 2023: Carlos Alcaraz en Novak Djokovic topfavorieten voor eindwinst

Wimbledon 2023: Carlos Alcaraz en Novak Djokovic topfavorieten voor eindwinst

Op Wimbledon 2023 gaat de strijd om eindwinst bij de mannen naar verwachting dit jaar tussen Novak Djokovic en Carlos Alcaraz. Gaan deze twee tennistoppers het onderling uitmaken wie dit Grand Slam toernooi gaat winnen of komt er een verrassende winnaar? Sporttribune.nl blikt vooruit op Wimbledon 2023.

Statistieken Wimbledon 2023

De allereerste editie van Wimbledon vond in 1877 al plaats. Dat betekent dat we dit jaar toe zijn aan de 136e editie. In de oorlog- en coronajaren werd er namelijk niet gespeeld. Dit jaar zullen 128 mannen en 128 vrouwen een gooi doen naar eindwinst. Ook komen er 64 dubbelkoppels in actie en 32 gemengd dubbel teams.

Er wordt gespeeld op de grasbanen van de All England Lawn Tennis and Croquet Club aan de Chruch Road in Londen. Het totaal aan prijzengeld ligt dit jaar op bijna 45 miljoen pond. De meeste eindzeges werden behaald door de Zwitser Roger Federer. Hij won acht keer. Vorig jaar won Novak Djokovic Wimbledon door in de finale in vier sets te winnen van de Australische tennisser Nyck Kyrgios. Kyrgios is er dit jaar niet bij, Djokovic wel.

Novak Djokovic: “Hongerig naar nieuwe successen”

Novak Djokovic gaf aan de vooravond van Wimbledon 2023 een interview waarin hij ingaat op zijn motivatie om dit jaar opnieuw te schitteren op het centre court van de All Engeland Lawn Tennis and Croquet Club in Londen. “Wimbledon is al sinds ik een klein kind was mijn droomtoernooi. Ik heb hier in de afgelopen jaren al vaak succes gehad, maar ik ben nog steeds hongerig voor nieuwe successen op Wimbledon en in de komende Grand Slam toernooien.”

Over Wimbledon en Carlos Alcaraz

Djokovic voelt zich elke keer als hij terugkeert in Londen weer dat kleine jongetje dat droomde over tennissen op Wimbledon. “Het is een fantastisch toernooi. De grootste in mijn ogen. Het feit dat een talent als Carlos Alcaraz is doorgebroken motiveert mij nog meer om het goed te doen. Carlos is een aardige gast en speelt al heel volwassen voor een twintig jarige. Hij brengt veel energie op de baan. Dat is indrukwekkend.”

“Ik moet zeven wedstrijden winnen om de titel te pakken”

“Maar ik heb Carlos niet nodig om mijzelf te motiveren het goed te doen hier. Ik moet zeven wedstrijden winnen om de titel te pakken en daar focus ik mezelf dan ook continu op. Ik wil optimaal presteren in elke wedstrijd die ik speel. Wat de andere spelers ondertussen doen, verandert daar weinig aan. Ik ben supergemotiveerd om het goed te doen. Al direct na Roland Garros begon mijn voorbereiding op Wimbledon en het spelen op gras. Ik ben er klaar voor.”

Wanneer is Wimbledon 2023

Het hoofdtoernooi van Wimbledon 2023 start op maandag 3 juli en het ATP Grand Slam toernooi duurt tot en met zondag 16 juli. Op die dag zal de finale van het herenenkelspel worden gespeeld.

Volg alle actie op dit grootste tennistoernooi ter wereld en kom dagelijks langs op Sporttribune.nl voor nieuwe voorbeschouwing op grote sporttoernooi, zoals Wimbledon.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie