Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: US Open 2023

Tennis: US Open 2023

In New York begint op 28 augustus het laatste Grand Slam tennistoernooi van dit jaar: de US Open 2023. Alle topspelers uit de wereld zullen naar de Big Apple afreizen in een poging de bijna vier miljoen dollar aan prijzengeld dat klaarligt voor de winnaar van het toernooi in de wacht te slepen. Sporttribune.nl blikt vooruit op Flushing Meadows!

Statistieken US Open 2023

De US Open is de laatste jaren het toernooi met het hoogste prijzengeld voor de tennissers én tennissters. Het prijzengeld is dus voor de mannen en vrouwen exact gelijk. In 2017 bedroeg het totale prijzengeld 50,4 miljoen Amerikaanse dollars. Toen was er 3,7 miljoen gereserveerd voor de winnaars. Anno 2023 ligt dat bedrag naar verwachting rond de vier miljoen.

Vorig jaar ging dat enorme geldbedrag naar Carlos Alcaraz. De jonge Spanjaard pakte daarmee één van zijn eerste grote titels. Een jaar later zijn er daar al een heleboel bijgekomen. Alcaraz was de opvolger van Daniil Medvedev die in 2022 won. Dominic Thiem won in 2021 en Rafael Nadal in 2020. Nadal kreeg dus vorig jaar met zijn jonge landgenoot Alcaraz eindelijk een opvolger. Nadal zal dit jaar niet meedoen vanwege een blessure. Alcaraz is uiteraard wel van de partij om zijn vorig jaar behaalde titel te verdedigen.

Titelverdediger en topfavoriet Carlos Alcaraz: “Ik ben beter dan vorig jaar”

Alcaraz wist dit jaar de tenniswereld definitief te veroveren door toernooi na toernooi op zijn naam te schrijven. Het zijn er te veel om hier op te noemen, maar het zorgde er in ieder geval ook voor dat hij nu de nummer één van de wereld is en dus als nummer één geplaatst aan de US Open 2023 kan beginnen. En Alcaraz doet dat met ambities en topvorm! “Vorig jaar begon ik niet goed aan de US Open. De matches in het begin verliepen moeizaam. Later in het toernooi werd ik beter. Vooral in de tweede week ging het echt lopen. Toen speelde ik echt goed. Maar ik ben nu beter dan tijdens de US Open van vorig jaar. Toen won ik dit toernooi ook, dus ik verwacht ook dit jaar weer mee te doen om de eindzege.”

“Novak Djokovic zal mijn grootste concurrent zijn”

Carlos Alcaraz heeft op het masterstoernooi van Cincinnati zijn vijftigste overwinning van dit jaar behaald. De nummer 1 van de wereld versloeg de Australische qualifier Jordan Thompson in de tweede ronde in drie sets: 7-5 4-6 6-3. Cincinnati wordt gezien als de perfecte voorbereiding op de US Open en dus komt deze mijlpaal op het ideale moment. Alcaraz: “Na het behalen van mijn vijftigste zege van dit jaar voel ik dat ik helemaal klaar ben om in New York de strijd aan te gaan met Novak Djokovic. Ik heb het gevoel dat hij mijn grootste concurrent zal zijn. Hij is echt een legende in deze sport. Daarnaast zal ik proberen om in New York mijn ATP-1 ranking te behouden. Mocht dat niet lukken, dan zal ik er alles aan doen om weer zo snel mogelijk de beste van de wereld te worden. “

Wanneer is de US Open 2023

De US Open tennis 2023 wordt gehouden van maandag 28 augustus tot en met zondag 10 september. Er wordt gespeeld in USTA Billie Jean King National Tennis Center. Alcaraz zal vooral spelen op de Arthur Ashe centre court, terwijl de Nederlanders in veel gevallen genoegen zullen moeten nemen met bijbanen op dit hardcourt tenniscentrum in New York.

Volg de toptennistoernooien en de jacht op titels van Carlos Alcaraz vanaf de baseline door plaats te nemen in het virtuele tennisstadion van Sporttribune.nl en mis niks van de tennisactie in 2023.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie